2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ekmek için geceden sıraya giriyorlar

Adana’da temel tüketim maddesi olan ekmeğe yapılan zamlar, halkın belediye ekmek büfelerine olan ilgisini iki kat artırdı.

Kalabalık nüfuslarını beslemeye çalışan anne ve babalar, geceyi ekmek büfeleri önünde oluşturdukları kuyruklarda geçiriyor.

Kentin dar gelirli ailelerinin yoğunlukla yaşadığı Merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerinin güneyinde kalan mahallelerinde, belediye büfesinden ekmek almak isteyen yoksul vatandaşlar, üretimin talebi karşılamaması nedeniyle 10 ekmekten fazlasının verilmediği büfeden eli boş dönmemek için geceyi sırada geçirmek zorunda kalıyor.

Yoğun ilginin yaşandığı bölgelerden biri olan Şakirpaşa Mahallesi, Emekçiler Caddesi üzerinde bulunan büfeden ekmek isteyenler ise saat 01.00’de sıraya giriyor. Görevlilerin 04.00’te bıraktığı ekmeğin, büfede 04.30’da satılmaya başlandığını belirten vatandaşlar, “Uyku ile ekmek arasında tercih yapmak zorundayız. Eğer on dakika geç kalırsak ekmek bulmamız imkansız” dedi

Uykusundan feragat vatandaşlardan kimileri karton üzerinde, kimileri de yanlarında getirdikleri minderlerde, duvar kenarında erkekler ayrı, kadınlar ayrı sıra oluşturarak bekliyorl. Büfecinin vereceği 10 ekmeği alan dar gelirli vatandaşla, bir an önce evlerine gitmek için karanlıkta sessiz adımlarla evlerinin yolunu tutuyor. Uykularını bölmeye üşenip bir kaç dakika geç kalanlar ise elleri boş dönmek zorunda kalıyor.

Adana’da özel fırınlar 150 gram ekmeğin fiyatını 40 Ykr’ye çıkarırken, belediye ekmek büfelerinde 200 gram ekmek 20 Ykr’den satılıyor. Belediye büfelerinde, bir kişiye 10 taneden fazla ekmek satışı yapılmıyor.

DHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 17:06:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?