3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Ekmek kuyruğunda felç oldu

Adana'da 30 kuruşluk ucuz ekmeği almak için 1 saat Büyükşehir Belediyesi büfesi önünde kuyrukta bekleyen bir kadın tansiyonu yükselince geçirdiği beyin kanaması sonucu felç oldu.


Merkez ilçe Seyhan'da dün Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 30 YKr'ye sattığı ucuz ekmek büfesi önünde 75 yaşındaki işçi emeklisi Şehmuz Çelikçi'nin kuyrukta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesinin ardından aynı büfe önünde 55 yaşındaki Hamiyet Orduzu'da (55) felç oldu.


Yaklaşık 25 yıl önce kocasından ayrıldıktan sonra şizofreni hastası kardeşi Ahmet Orduzu (48) ile birlikte yaşayan Hamiyet Orduzu 450 YTL dul maaşı alarak geçimini sağlıyordu. Bakkalda ekmek 70 YKr'ye satıldığı için her gün Büyükşehir Belediyesi'nin büfelerinde 30 YKr'ye satılan ucuz ekmek almak için her gün kuyruğa giren Hamiyet Orduzu, yaklaşık 40 gün önce yine ucuz ekmek almak için büfenin önüne giderek kuyrukta beklemeye başladı. Ancak kuyrukta 1 saat beklemesine rağmen ekmek gelmeyince yüksek tansiyon hastası olan Hamiyet Orduzu beyin kanaması geçirerek kuyrukta yere yığıldı. Orduzu, vatandaşların yardımıyla çevredeki sağlık ocağını götürüldü. Hamiyet Orduzu'ya burada ilk müdahale yapıldıktan sonrada ambulansla Adana Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaklaşık 31 gün yoğun bakımda tedavi gören ve doktorların 'ölür' dediği Hamiyet Orduzu'nun bütün bedeni felç oldu. Hamiyet Orduzu kuyrukta geçirdiği beyin kanaması nedeniyle konuşma yeteneğini de kaybettiği için gözyaşını tutamayarak o güne dair
sadece "Ekmek kuyruğunda beklerken yere yığıldım" diyebildi.


Kuyrukta beklediği gün yanında bulunan ve her zaman ekmek almaya gittiği komşusu 28 yaşındaki Çiğdem Akdüker ise saat 10.00 gibi kuyrukta beklemeye başladıklarını ancak 1 saat geçmesine rağmen ekmek gelmeyince Hamiyet Orduzu'nun arkasında yere yığıldığını belirterek, "Hava çok soğuktu, kuyrukta çok uzun süre bekledik. Bu arada 1 saat geçtikten sonra arkamda bulunan Hamiyet abla yere yığıldı. Hemen sağlık ocağına götürdük. Orada baktılar ama Hamiyet abla beyin kanaması geçirdiği için felç oldu. O gün bugündür Hamiyet abla kalkamıyor" diye konuştu.


Hamiyet Orduzu'nun kardeşi Ahmet Orduzu ise 30 yıldır ablasıyla birlikte yaşadığını kendisinin şizofreni hastası olduğu için ablasının kendisine hem annelik hem de ablalık yaptığını anlatarak, "Ablamın 450 YTL dul maaşıyla geçiniyoruz. Bu nedenle bakkaldan 70 YKr'ye ekmek alamıyoruz. Belediyenin 30 YKr'lik ekmeğini kuyruklarda bekleyerek alıyoruz. Bir gün ablam yine kuyrukta beklerken yüksek tansiyon hastası olduğu için kuyrukta uzun süre beklemekten tansiyonu yükselerek beyin kanaması geçirmiş. Bundan dolayı şuan bütün vücudu felç durumda" dedi.


Ahmet Orduzu, ablasının 40 gündür yatalak olduğunu ve kendisine bakamadığını vurgulayarak, "Ben hastayım ablam yatalak olduğu için ilaçlarımı bile alamıyorum. Artık ablam kendine bile bakamıyor. Çok kötü durumdayız. Ablam felç geçirdiği için konuşamıyor bile. Ben kendime bakamıyorum ablama nasıl bakarım. Devletten yardım istiyoruz. Ablamı bir rehabilitasyon merkezine alsınlar. Ablamın altını bile temizleyemiyorum" diye gözyaşlarına boğuldu.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 13:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
NO NAME IP: 85.97.9.xxx Tarih : 31.12.2008 18:16:05

Ahmet ağabey, hem ablan felç hem şizofrensin, ikinize de geçmiş olsun, yılbaşını hasta geçiriyorsunuz ama Allah bir gün o hasta günleri göstermez inşallah! Allah'ın hikmetiyle iyileşmenizi bekliyoruz.