3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Ekmek mayasına %36 zam!

Adana Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Alptekin, ekmek maliyetinde önemli bir yer tutan mayaya yüzde 36 zam yapıldığını belirterek, "Bu zammı sineye çekmemiz mümkün değil" dedi.

Alptekin, yaptığı açıklamada, maya firmalarının bugünden geçerli olmak üzere ekmek mayasına yüzde 36 zam yaptığını, maya girdilerinde hiçbir artış yokken bu şekilde yüksek oranda zam yapılmasının zor şartlar altındaki fırıncı esnafını daha da güç duruma düşüreceğini ifade etti.

Ekmeğe zam yapıldığında tepki gösterenlerden, ekmek üretiminde kullanılan ürünlere zam yapıldığında da aynı tepkiyi görmek istediklerini söyleyen Alptekin, "Şu anda ekmek mayasına yapılan zam haksız bir zamdır. Akaryakıt fiyatları düştü. Yeni mahsulün çıkmasıyla maya hammaddelerinde bir artış yok. Bunu birilerinin kamuoyuna izah etmesi lazım. Sayın valimizden haksız olan bu maya zammını durdurmasını bekliyoruz. Temmuz ayında asgari ücretteki artışı ekmeğe yansıtmadık. Halkımız mağdur olmasın diye sineye çektik. Ama mayadaki bu zammı da sineye çekmemiz mümkün değil" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 13:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?