29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Ekmek tekneleri ambulansları oldu

Adana'da bir aile, sara hastası oğullarını 20 yıldır tuz sattıkları 3 tekerlekli bisikletle hastaneye götürüp getiriyor. 

Narlıca Mahallesi'nde oturan 4 çocuk sahibi Gazi Özer ile Rafiye Özer çifti, tuz satarak geçimlerini sağladıkları 3 tekerlekli bisiklete bindirdikleri sara hastası oğulları Nazım Özer (21) krize girince tedavi ettirmek için 5 kilometre uzaklıktaki Adana Devlet Hastanesi'ne götürüyor. 

Kasasına yerleştirdikleri minderlerin ortasına oturttukları oğullarını karayolundaki tehlikeye aldırmadan taşıyan Özer çifti, oğulları her sara krizine girdiğinde bu şekilde hastaneye götürdüklerini söyledi. 

Özer çift, ellerinden kimsenin tutmadığını belirterek, "çocuğumuzun biri çalışıyor, ayda 150 YTL getiriyor. Biz de 3 tekerlekli bisiklette tuz satarak geçimimize sağlamaya çalışıyoruz. Yeşil Kartımız da olmasa perişandık. Allah bu imkanı veren devletimizden razı olsun. Ama bu hasta oğlumuza yardım edecek bir hayırsevere de ihtiyacımız var. Lütfen, bize de el uzatılsın. Bu yaşta, bu zahmeti çekmek zor" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 14:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?