2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ekmek zammına Valilik el koydu

Adana'da 40 YKr'den satılan 150 gram ekmeğin fiyatı yeniden 30 YKr'ye düşürüldü.

Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, 5362 sıyılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu'nun fiyat tarifelerinin tespitini içeren 62. maddesinde, "...belediyeler veya o yerin en büyük mülki amiri tespit edilen bu tarifeleri uygun bulmadıkları taktirde 15 gün içinde o yerin mülki amirinin ya da görevlendireceği yardımcısını başkanlığında ticaret odasından bir temsilci ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcisinden teşekkül edecek bir komisyonda görüşülüp karar verilmesini isteyebilir" denildiği hatırlatıldı.

Bu nedenle, söz konusu kanun uyarınca vali yardımcısı başkanlığında bir komisyon oluşturularak 40 YKr olarak Adana'da uygulanmaya başlayan ekmek fiyat tarifesinin değerlendirildiği belirtilen açıklamada, 40 YKr olarak tespit edilen 150 gram pişmiş somun ve pide ekmeğin fiyat artışının Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) belirtilen artış oranlarının üzerinde olması nedeniyle yeni fiyat tarifesinin söz konusu komisyon tarafından kabul edilmediği vurgulandı.

Bu yüzden yeni ekmek tarifesinin yürürlükten kaldırıldığı, daha önce yürürlükte olan 150 gram pişmiş somun ve pide ekmeğin satış fiyatının 30 YKr olarak uygulanmaya devam edileceği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 14:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?