2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

El Kaide davası Adana'ya taşındı

Gaziantep'te, "Ufuk" operasyonu sonrası açılan davada "El Kaide terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla haklarında 16'şar yıl hapis cezası istenen 11'i tutuklu 24 sanık, ikinci kez hakim karşısına çıkarılmak üzere Gaziantep'ten Adana'ya getirildi.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın ikinci duruşması için "silahlı terör örgütü üyesi olmak" ve "6136 Sayılı Yasaya muhalefet" suçlarından haklarında dava açılan tutuklu sanıklar Ramazan E., Ahmet Y., Müslüm K., İrfan P., İlker G., Aytaç P, Hüseyin I., Coşkun A., Ali K., Mehmet Ç. ve Yavuz Selim Ç. Gaziantep'ten cezaevi nakil aracıyla Adana'ya getirildi.

İlk duruşmada tahliye olan Mehmet P., Müslüm B., Ali K., Hasan K., Zübeyir Ç. ve Mithat Ç. ile diğer tutuksuz sanıklar Göktaş D., Mehmet Abdi K., Hilmi P., Murat Ö., Davut Y., Murat K. ve Erdal S. bugün hakim karşısına çıkacak.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 24 Ocakta Gaziantep merkezi ile Nizip ilçesi ve Şehitkamil ilçesine bağlı Sofdağı eteklerindeki Karadere köyü ve Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenlemiş, örgüt mensubu olduğu ifade edilen 4 kişi ölmüş, 1 kişi sağ yakalanmış, toplam 25 kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyon sırasında çıkan silahlı çatışmalarda polis memuru Ahmet Çondul (35) şehit olurken 7 polis memuru yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 12:05:03
Güncelleme :15 Eylül 2008 Pazartesi 12:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?