5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Elebaşı için isyan çağrısı

Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) bir grup öğrenci, meşaleler yakıp Nevruz’u kutlarken, "Newroz, Önderimiz Öcalan’ı Özgürleştirecek İsyandır" yazılı pankart taşıdı.

R1 Dersliği önünde Nevruz Bayramı’nı kutlamak için toplanan bir grup öğrenci, ellerindeki meşaleleri yakarak, "Newroz, Önderimiz Öcalan’ı Özgürleştirecek İsyandır" yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti.

Merkez Kafeterya, Ziraat Fakültesi ve rektörlük binası önünden yürüyerek "Savaşa geçit vermeyeceğiz", "Faşizme karşı omuz omuza" ile Kürtçe sloganlar atarak tekrar R1 Dersliği önüne gelen öğrenciler, burada araç lastikleriyle ateş yaktı. Burada da Kürtçe sloganlar atan öğrenciler, bir süre yaktıkları ateşin üzerinden atladı. Öğrenciler daha sonra davul-zurna eşliğinde ateş etrafında halay çekti. Emniyet güçlerinin müdahale etmediği gösteriler olaysız şekilde sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 15:55:50
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 16:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akın özakıncıoğullarından IP: 81.215.167.xxx Tarih : 20.03.2005 20:42:09
yav beyler ben mi yanlış görüyom. Bu olaylar kandil dağındamı oluyor?yoksa ADANA çukuruva üniversitesindemi? Çukurova yı dümdüz ova zannediyorduk ama yanılmışız. Meğerse dağbaşıymış.!!! Bu öğrenci kılığındakiler hangi devletin üniversitesinde okuyorlar.Karşı çıktıkları devletin üniversitelerinde niye okuyorlar.niye devletin burs diye verdiği paraları alıyorlar? Niye devletin yemekhanelerinde yemek yiyorlar?Beğenmiyorlarsa bırakıp gitsinler.oralara girmek için dersane köşelerinde sürünen milyonlarca genç var. İnsqan ekmeğini yediği Devleti bölmeye çalışır mı? Biz önderimizi ATATÜRK diye öğrendik,bu elemanlar hamgi milli eğitim okulunda ne öğrenmiş.Birileri bu elemanlara önder olarak başkalarını öğretmiş her halde.