2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Elektrik borcu karanlıkta bıraktı!

Adana'da ödenmeyen elektrik borcu nedeniyle elektriği kesilen 38 okulda öğrenciler bugün eğitime karanlıkta başladı.

Adana'nın 15 ilçesindeki 900 okulun 2003 yılından bu yana biriken 7 milyon YTL'lik elektrik borcu ödenmeyince Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. (Toroslar EDAŞ) tarafından 38 okulun elektriğini keserek, sayaçları mühürlendi.

İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nun 80 bin YTL'nin üzerinde elektrik borcu olduğu için dün kesinti uygulandığı bildirilirken, okullarına geldiklerinde elektriğin kesik olduğunu öğrendiklerini ve şok olduklarını belirten öğrenciler, "Çoğu dersimiz elektrikle ilgili olduğu için ders yapamıyoruz. Klima çalışmadığı için sabah ilk saatlerde üşüyoruz. Karanlıkta defteri kitabı göremiyoruz. Zili duyamıyoruz. Ama bir yönden de elektrik tasarrufu oluyor. Ama elektrik olmadığı için çok zorlanıyoruz" dedi.
Okullarda elektriklerin kesildiğini basın mensuplarından öğrenen bazı veliler ise, "Bu uygulamayı sizden öğreniyoruz. Buna biz çözüm bulunması lazım. Biz aidatlarımızı gününde ödüyoruz. Çocuklarımız karanlıkta kalmasın" diye konuştu.

l Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ise yaptığı açıklamada, borcunu ödemeyen kamu kurumlarında elektrik kesintisi uygulamasının Başbakanlığın emri olduğunu belirterek, "Toroslar EDAŞ borcunu ödemeyen okulların elektriklerini kesmeye başladı. Adana'da 15 ilçede 900 okulun 7 milyon YTL borcu var. Bu okullardan dün yaklaşık 38 tanesinin elektriği kesildi. Ama biz kesilmemesi için uğraşıyoruz. Borcu taksitlendirmeye uğraşıyoruz. Borcu olmayan okul yok gibi. Valilik bünyesinde komisyon kurduk. Toroslar EDAŞ Bölge Müdürü ile görüşüyoruz. Çözüm üretmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, elektrik faturalarını ödeyemeyen Adana'daki okulların son 4 yıllık su borcunun ise 14 milyon 486 bin YTL'ye ulaştığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 11:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?