2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Elektrik zamları mucit yaptı

Adana'da bir kamyon şoförü, kendi elektriğini üretmek amacıyla bir proje hazırladı.

Adanalı kamyon şoförü Bilal Şimşek (52), artan elektrik faturaları yüzünden kendi elektriğini üretmek amacıyla "Bilal Elektrik" adını verdiği bir proje geliştirdi.

Bilal Elektrik'in çok basit ve tasarruflu bir sistem olduğunu söyleyen Şimşek, sistemi şöyle anlattı: "Bilal Elektrik, düzeneğinde, kanallardaki su bir noktada çarka gelecek ve çark da suyun gücüyle dinamoyu çevirecek ve bu güçten elektrik üretilecek. Kanallar çarktan sonra bir santimetre yükselmeye başlıyor. Sistemin en büyük özelliği elektrik üretmesinin yanı sıra sudan da tasarruf ediyor olması. Elektrik üretmek için kullandığınız su devir daim oluyor. Yani aynı suyu üç ay boyunca ya da daha fazla kullanabilirsiniz."

Şimşek, küresel ısınmanın yaşandığı ve çoğu ilde su sıkıntısı çekildiğini bu nedenle sistemde su tasarrufuna da önem verdiğini söyledi.

Sistemin evlerin çatılarına rahatlıkla kurulabileceğini belirten Şimşek, şöyle konuştu: "Bu sistem sayesinde bütün elektrikli aletlerinizi çalıştırabilirsiniz. Evinizin damına bu sistemi kurun ve elektrik faturası derdiniz sona ersin. Üstelik hiç çekinmeden bütün elektrikli aletlerinizi rahat rahat kullanın çünkü elektrik faturası kabarık gelmeyecek."
Bu sistemi şimdilik proje olarak yaptığını ancak bunu hayata geçirmek istediğini belirten Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben kamyon şoförü olduğum için yeteri kadar maddi imkanım yok. Bu nedenle yetkililer bana yardım ederse bütün Adana'ya yetecek elektrik üretebiliriz. Projeyi şimdilik evimin damına kurup kendi elektriğimi üreteceğim."

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 10:57:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?