3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Elini öptü, 65 YTL dolandırdı

Adana'da, bir kadının evine giderek birlikte askerlik yaptığı oğlunun selamını getirdiğini söyleyen kişi, ev sahibi ile birlikte komşularını dolandırdı.

Alınan bilgiye göre, ilginç dolandırıcılık olayı, Fatih Mahallesi, 115. Sokak'ta meydana geldi. Dağıtım iznine gelen oğlu Halil Temiz'i, 10 gün önce görev yeri Trabzon'a uğurlayan Sabiha Temiz, kapısını çalan ve oğlunun askerlik arkadaşı olduğunu söyleyen Can K.'yı evine aldı.

Can K., ile oğlunun durumu hakkında konuşan Sabiha Temiz, kısa süren görüşmede yaklaşık 10 kez elini öpen Can K.'nın, "Askere döneceğim ama yol param yok. Yardım ederseniz sevinirim" dedi. Yol ücretinin 40 YTL olduğunu öğrenen Sabiha Temiz, o kadar parasının olmadığını söyleyerek Can K. ile birlikte komşularını dolaşıp 65 YTL topladı.

Can K., parayı aldıktan sonra giderken, daha önce para aldığı bir kişi onu tanıyarak durumu Sabiha Temiz'e bildirdi. Polisi arayıp peşinden gittiği Can K.'yı yakalayan Sabiha Temiz, toplanan paraları geri aldı.

Gözaltına alınan Can K, savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, Sabiha Temiz, "Geldiğinde o kadar içten davrandı ki, gidene kadar en az 10 kez elimi öptü. Oğlum hakkında sohbet ettik durumunu sorduk. Kilo aldığını söyledi. Söylediklerine inanıp acıdım ve benimle birlikte 7 kişi üçer beşer lira verdik. Kendisinden şikayetçiyiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 17:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?