29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Emekli maaşıyla okula çeşme yaptırdı

Adana'da 80 yaşındaki Hürü Emre, öğrencilerin içme suyu ihtiyaçlarını tuvaletteki musluklardan karşıladığını öğrenince emekli maaşıyla ilköğretim okuluna çeşme yaptırdı. 

SSK'dan isteğe bağlı sigorta primi yatırarak emekli olan hayırsever Hürü Emre, okuyamadığı için okul yaptırmak için emekli maaşını biriktirdi. 

Hayırsever Hürü nine, 100. Yıl Mahallesi'nde eğitime açılan 28 derslikli Alparslan İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin tuvaletteki musluklardan içme suyu ihtiyaçlarını karşıladıklarını öğrenince okulun bahçesine bir çeşme yaptırdı. 

Okumayı çok istediğini, ancak o dönemdeki bazı sebeplerden dolayı okula gidemediğini söyleyen Emre, "Okuyan çocukları çok seviyorum. Bu çocukların, çeşme olmadığı için tuvaletlerdeki musluklardan su içtiğini öğrenince buna gönlüm razı olmadı. Onlara katkım olduysa ne mutlu bana" dedi. 

Alparslan İlköğretim Okulu öğrencileri de, kendilerine sağlıklı su içme imkanı sağlayan Hürü Emre'ye teşekkür ettiler.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 12:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bahar kumlu IP: 212.156.191.xxx Tarih : 5.03.2007 20:09:58
Gerçekten takdire şahan bi durum.Çocukların önemsenmesi mükemmel bir durum.Hürü ninenin yaptığı bu davranışı diğer vatandaşlarımız da görür ve umarım bunun gibi daha nice güzel haberler duyarız.