2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Emekli öğretmenlerin büyük mutluluğu

Adana Huzurevi'nde kalan 9 emekli öğretmen, Öğretmenler Günü'nü nostalji odasında marşlar okuyarak kutladı.

Türkiye'nin çeşitli kentlerinde öğretmenlik yaparak birçok insan yetiştiren 9 öğretmen, emekli olduktan sonra Adana Huzurevi'ne yerleşerek hayatlarını burada sürdürmeye başladı.

Her Öğretmenler Günü geldiğinde en iyi kıyafetlerini giyip huzurevinin nostalji odasında sazlı sözlü kutlamaya katılan emekli öğretmenler, hep bir ağızdan Öğretmen Marşı ve "Eski Dostlar" şarkısını söylüyor.

Emekli öğretmenlerden 82 yaşındaki Nazife Avcı da, şimdi kızının müdürlük yaptığı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Adana Huzurevi'nde barınıyor. Huzurevinde birlikte kaldığı 8 meslektaşı ile anılarını tazeleyen Avcı, "27 yıl öğretmenlik yaptım. Bugün meslektaşlarımla birlikte olmaktan çok mutluyum. 27 yıl öğretmenlik yaptım ama daha da çalışmak isterdim. Çünkü talebelerimi çok seviyordum. Onları hala unutamadım. Yeniden dünyaya gelsem yine ilkokul öğretmeni olmak isterdim. Çünkü öğretmenliğe doyamadım. Öğretmen olduğum için çok mutluyum" dedi.

30 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olarak Adana Huzurevi'ne yerleşen 66 yaşındaki Ali Rıza Coşkun ise, bugünkü öğretmenlerin daha iyi şartlar altında mesleklerini yaptığını belirterek, "Ben ilk görev yerimde 3 sınıfı birden okutuyordum. Bir derslikte toplam 96 öğrenci vardı. Şimdi şartlar daha iyi. Ama şartlar daha iyi olmalı ve eğitim daha iyiye gitmeli. Bugün arkadaşlarımla Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Bunun için çok mutluyum" diyerek duygulu anlar yaşadı.

Cumhuriyetle yaşıt olan 85 yaşındaki malulen emekli öğretmen Neriman Çıtak da, çok istediği öğretmenlik hayatının sadece 4 yıl sürdüğünü dile getirdi. Çıtak, "Ben öğretmen bir aileden geliyorum. Bu nedenle öğretmen olmayı çok istedim. Öğretmen oldum ancak 4 yıl gibi çok kısa süre öğretmenlik yapabildim. Çünkü benim tebeşire karşı alerjim vardı. Bu nedenle rahatsızlanarak daha fazla çalışamadım. Öğretmenliğe doyamadım. Ama bugün Atatürk'ün kurduğu ülkede Öğretmenler Günü'nü kutladığım için çok mutluyum"diye konuştu.

Atatürk'ü gördüğünü ve her fırsatta ona hayranlığını dile getiren Çıtak, onun rozetini ise bir an olsun yanından ayırmıyor. 76 yaşındaki Nedime Sözüdüz de, bu ülkeye tam 25 yıl önemli simalar yetiştiren emekli öğretmenlerden biri. Sözüdüz, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal olduğunu ve dünyaya bir daha gelse yine öğretmen olacağını söyledi.

52 yaşında tekerlekli sandalyeye mahkum yaşamını sürdüren ve malulen emekli olan öğretmen Hüseyin Güven ise, "Atatürk ülkenin ileri gitmesi için iki ordunun çok önemli olduğunu söylerdi. Bunlardan biri Türk Silahlı Kuvvetleri, diğeri ise öğretmenler ordusu. Bunun birisi kötü olduğu zaman ülkelerin ilerlemesi mümkün olmaz. Bu nedenle öğretmenlik çok önemli ve kutsal bir meslektir" şeklinde konuştu.
Öğretmenler, daha sonra hep bir ağızdan Öğretmenler Marşı'nı okuyarak Öğretmenler Günü'nü kutladı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 12:30:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?