1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Emekli ormancıların Akyatan gezisi

EMEKLİ ORMANCILARIN AKYATAN GEZİSİ

Adana Orman Bölge Müdürlüğü, çölde bir vaha olarak adlandırılan "Akyatan Kumul Ağaçlandırma Sahası"na emeği geçen orman bölge müdürlüğü eski çalışanlarına gezi düzenlendi.

Gezi öncesi Adana Orman Bölge Müdürlüğünün faaliyetlerini görsel olarak anlatan sinevizyon gösterisinin ardından, İşletme Şefi Metin Ural, Akyatan Kumul Ağaçlandırma Sahası'nın 1972’den bu yana dünü ve bugününü tanıtan sunumunu yaptı.

Tanıtımın ardından Akyatan’a gidilerek, kumul ağaçlandırma sahasının girişinden sahile kadar yapılan yürüyüş esnasında Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, buradaki çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Akyatan Kumul Ağaçlandırma Sahası'na emeği geçen tüm ormancılara teşekkür eden Kara, Akyatan’ın değişik habitatı ile zengin bitki ve hayvan varlığına sahip olduğunu söyledi.

Doğası, barındırdığı yaban hayatı ve kuş gözlemi gibi rekreasyon faaliyetleri için de Akyatan’ın ideal bir ortam oluşturduğunu belirten Kara, 22 kilometrelik sahil şeridi bulunan Akyatan’ın fıstıkçamı kozalağı üretimi, su ürünleri ve turizm faaliyetleri ile yöre ekonomisine önemli katkılar sağlayan çok yönlü bir ekosistem birliği olduğunu ifade etti.

1972 yılında projeyi başlatan ve bugünlere gelmesinde emeği geçen, Akyatan Kumul Ağaçlandırma Sahası'nın mimarı Orman Yüksek Mühendisi Yusuf İzzettin Tapçı da, 40 yıl önce sahada yaptıkları çalışmaları ve bu projeye nasıl başladıklarını anlattı.

Tapçı, orman fakültesinde öğrenci iken kumul harekatını durdurmanın yollarını aradığını, bu projenin hayali olduğunu, mesleğe başladığında da bu hayalini gerçekleştirme imkanı bulduğunu, şu an ise yapılan çalışmaların sonuçlarını görmenin kendisini çok duygulandırdığını ve mutlu ettiğini söyledi.

Gezide temsili fıstıkçamı budaması yapılarak, kullanılan alet ve budama yöntemlerinde gelinen son nokta tanıtıldı.

EMEKLİ ORMANCILARIN AKYATAN GEZİSİ
EMEKLİ ORMANCILARIN AKYATAN GEZİSİ
EMEKLİ ORMANCILARIN AKYATAN GEZİSİ
EMEKLİ ORMANCILARIN AKYATAN GEZİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2011 Cuma 10:28:03
Güncelleme :9 Nisan 2011 Cumartesi 11:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?