4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Emekliler sendikalı olmak istiyor

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Adana Şube Başkanı Rafet Kaya, emeklilere de sendika ve toplu pazarlık hakkı tanınması gerektiğini söyledi.

Kaya, yaptığı açıklamada, ekonomik krizden en çok emeklilerin etkilendiğini belirterek, "Emekliler çok kötü durumda. Krizden en çok etkilenenler emekliler oldu. Emeklilerin yüzde 80'inin evi yok. Çok yüksek maaş alanlar ile çok az maaş alanlar arasındaki fark kapatılmalıdır. Sorunlarımıza köklü çözüm istiyoruz. Sadece insanca yaşayabilmemiz için maaşlarımızın belli bir düzeye çıkarılmasını ve biraz da olsa rahat bir nefes almak istiyoruz. Biz bu ülkeye en güzel yıllarımızda durmadan, dinlenmeden çalışarak katkı sağladık. Sağlamaya da devam ediyoruz. 25 yıl çalışarak, vergimizi ödeyerek, SSK primimizi yatırdık. Şimdi ise rahatça yaşamak için yetkililerimizden şartların iyileştirilmesini talep ediyoruz" dedi.

İşçi emeklilerinin sorunlarının TBMM'de dile getirilmediğini savunan Kaya, "Emeklinin, emekçinin yanındayız" diyenlerin emeklileri unuttuğunu söyledi. Adana'da yaklaşık 24 bin dernek üyesinin bulunduğunu kaydeden Kaya, "Adana'daki bütün emekliler derneğimize kayıt yaptırsın. Birlik ve beraberliğimizi sağlayarak, haklarımızı hep birlikte savunalım" diye konuştu.

Kaya, 'intibak' kanunu çıkarılması gerektiğini ifade ederek, "Emeklilere de sendika ve toplu pazarlık hakkı tanınması gerekir. Toplu görüşmelerde bizler de olmalıyız" dedi. Emeklilerin TOKİ konutlarından faydalanmak istediğini de belirten Kaya, "İlerleyen günlerde umarım emekli, dul ve yetimlerimizin de ev sahibi olmasına yardımcı olurlar. Adana'da yapılacak TOKİ konutlarından emeklilerimize ayrı bir blok tahsis edilmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 11:01:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?