2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

EMITT Fuarı'nın yıldızı Adana

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'ndaki (EMITT) Adana standı, katılımcıların ilgi odağı oldu. Vali İlhan Atış, bu tür fuarların kentin tanıtımı için bulunmaz bir fırsat olduğunu belirterek, "Gelecek yıl daha iyi olacağız" dedi.

Fuardaki Adana standını gezen Vali Atış, Adana standının fuarda gelecek yıl daha geniş ve güzel bir yer alacağını ifade ederek, "Adana'nın tanıtımı için böylesi etkinlikler çok önemli. Bu yıl standımız çok güzel oldu. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Adana Valisi olarak burada olmaktan mutluyum. Adana'nın var olan turizm potansiyelini daha da ileriye taşımalıyız. Tarihi dokusu, denizi, barajı ve güzellikleri ile Adana'yı daha iyi tanıtmalı ve daha fazla turist getirmeliyiz. Bu gibi etkinliklerde tanıtım yapmak çok önemli. Bir kez daha emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise, Adana'nın tanıtımına katkı koymanın önemine değinerek, "Bu fuar, Adana ve tanıtımı için büyük bir fırsat. Burada olmaktan mutluyum. Gerçekten çok büyük ve önemli bir fuar. Adana adına bu olayı bir sonraki yılda daha da ileriye taşımamız lazım. Ben emeği geçenleri kutluyorum. Adana'nın turizm pastasından daha fazla pal almasını istiyorum. Bunun için bizler de üzerimize düşeni yapmalıyız" diye konuştu.

Organizasyon sponsorları arasında yer alan Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeler Birliği (ÇUKTOB) etkin rol oynadı. ÇUKTOB Başkanı Tayyar Zaimoğlu, fuarda bu yıl 50 ülkeden 2 bin 500 katılımcının bulunduğuna dikkat çekerek, fuarda Adana'nın tanıtımını en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını söyledi. Zaimoğlu, kendilerini böyle önemli bir günde yalnız bırakmayan başta Adana Valisi İlhan Atış ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak olmak üzere, oda başkanları ve sivil toplum örgütleri başkanlarına ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Zaimoğlu, "Sayın Valimizin fuara gelerek standımıza destek vermesi sevindirici bir olay. Bizlerin çalışma zevkini artırmıştır. Bölge turizmimiz canlanmaya devam ediyor. Doğu Akdeniz adıyla bu yıl deniz-kum-güneş şeklindeki tatil anlayışının bizim bölgemizde de yaşanabileceğini simgelemek için, görsel afişlerimizde denizimizi ve barajımızı ön plana çıkardık ve bu şekilde özel stant tasarımı yaptık. Ayrıca kebebımızla, şalgamla, turunçgillerimizle, cezeryemizle standımıza gelenlerin büyük ilgisini çekmeyi başardık. Yine bölgemizin tarihi ve turistik yerlerini tanıtan broşürleri dağıttık. Fuara gelen vatandaşlarımızın standımıza çok özel ilgi göstermeleri bizleri mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bu arada, Adana'nın Kozan İlçe Belediyesi fuarda ayrı bir stant açarak beğeni topladı. Belediye Başkanı Kazım Öngan'ın da katıldığı fuarda, ilçenin tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra üretimi yapılan bal ve narenciye ürünlerine de yer verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 13:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?