4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Emlak dünyası çıkış yolu arıyor

Ekonomik kriz ve yaz tatilinin de etkisiyle adeta yaprak kıpırdamayan emlak piyasasının canlandırılması için vatandaşın müstakil konut talebine cevap verecek arsa altyapısının oluşturulması istendi.


Adana Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Burhan Coşkun, kent yaşamının kalabalık ve gürültüsünden bıkan, apartman stresinde kaçmaya çalışan vatandaşın müstakil konut arayışına girdiğini söyledi. Müstakil konut sahibi olmak isteyen vatandaşın uygun büyüklükte parselasyonu yapılmış arsa bulmakta zorlandığını ifade eden Coşkun, "Vatandaş apartmanda ya da sitede oturmaya mecbur değil.

Müstakil konut arayışında olan vatandaşın ev yapabileceği büyüklükle parsellenmiş; hatta tip projeleri belediyeler tarafından yapılmış bir imar düzenlemesinin piyasaya hareket getireceğine inanıyoruz. Bu düşünceden hareketle Büyükşehir ve Çukurova Belediyelerine müracaat ederek Şambayadı, Kabasakal bölgesinde, Karaisalı yolunun solunda kalan bölgede 300-500 metrelik parselasyonlar yapılmasını istedik. Oda olarak yaptığımız talebe iki belediyemiz de olumlu yaklaştı" dedi.


Emlak piyasasında son aylarda adeta yaprak kımıldamadığını ifade eden Coşkun, taleplerinin yerine getirilmesi halinde vatandaşın beklentisinin karşılanacağını, emlak piyasasının hareketleneceğini, inşaat malzemesi satan Adana'daki iş yerlerinin de bundan nasibini alacağını söyledi.


Burhan Coşkun, Adana'da yoğunlaşan TOKİ konutlarının emlak fiyatlarının düşmesinde yüzde 50 rol oynadığını da sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 13:49:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?