2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Emniyet Müdürü Anmak'a ödül

Adana'da 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi eden Hasan Hüseyin Anmak'a Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Halk Şairi" unvanı verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yörede mevcut halk ozanları, halk şairleri ve yöresel sanatçıların kayıtlarının araştırılması ve ilgili kişilerin kayıt altına alınıp belgelendirilmesi çalışmaları kapsamında mart ayında düzenlediği mülakatı kazanan Hasan Hüseyin Anmak, "Halk Şairi" unvanına layık görüldü.

Adana'nın merkez Seyhan ilçesine Tepebağ Mahallesinde 1963 yılında dünyaya gelen Hasan Hüseyin Anmak, yine Adana'daki Gazipaşa İlkokulu ve Tepebağ Ortaokulu'nda öğrenimini tamamladıktan sonra kazandığı Ankara Polis Koleji ve ardından Polis Akademisini başarıyla bitirdi.

Bugün 2.Sınıf Emniyet Müdürü olan Anmak; Adana İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor. Anmak'ın, "Kelebek Düşleri", "İlk Aşkım", "Gülümse Ne Olur", "Sensiz Hüzün Var", "Savrulur Giderim", "Bir Sevda Öyküsü", "Sevgi Adası", "Yarın Henüz Doğmadı", "Mum Işığında", "Seviyor muyum nedir?" adlı yayınlanmış 10 şiir kitabı bulunuyor. Anmak'ın şiir kitaplarıyla birlikte bir de "Kalbime Hapsettim" adlı şiir dinletisi CD'si yayınlandı.

İlk şiirini 15 yaşında Adana'dan ayrılıp Polis Koleji'nde okumak için gittiği Ankara'da yazdığını söyleyen Anmak, "Şiir yazmaya başlamamda; aile özlemi ve çocukluğumu geçirdiğim mahalleden ayrılmanın etkisi vardı" diye konuştu.

Dünyaya geldiği tarihi değere sahip evde yaşamını sürdüren annesi 80 yaşındaki Emine Anmak'ı da sık sık ziyaret eden Anmak, "Doğduğum ve büyüdüğüm bu sokağı seviyorum. Sık sık gelerek çocukluk arkadaşlarım ve büyüklerimle sohbet ediyorum. Burası, benim yaşamımda büyük bir öneme sahip. Mahallenin esnafından Bici bici ustası Mehmet Bey, Kuru temizlemeci Orhan Bey, Seyyar satıcı İsmail Bey, Televizyon tamircisi Haydar Bey, Bakkal Nazlı Hanım ve Köşker Cumali Bey ile bir araya gelerek sohbet ediyorum" dedi.

Halkın içinde olmayı sevdiğini söyleyen Anmak, ayrıca; bu durumun suçun da önüne geçtiğini ifade etti. Şiir kitaplarında aşkı ve özlemi anlattığını kaydeden Anmak, "Yolda, alışverişte, duraklarda insanların birbirlerine söylediği bir söz, bende yeni bir düşünce oluşturuyor. İnsanların içindeki duyguyu yazıya döküyorum. Herkesin içinde iğne ucu kadar dahi olsa insana veya doğaya karşı bir sevgi vardır" diye konuştu.

- Atilla İlhan, Nazım Hikmet, Necip Fazıl Kısakürek, Aşık Veysel, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Cemal Süreya ve Orhan Veli gibi güçlü kalemlerden etkilenen Anmak için yakın çevresi de "Hasan Hüseyin Korkmazgil, yeniden doğuyor" yorumunda bulundu. Şiirleriyle, çeşitli platformlarda ödüller alan Anmak, kamu yararı için faaliyet gösteren kamu ve sivil toplum kuruluşlarına yaptığı kitap bağışlarıyla da dikkat çekiyor.

Ayrıca; bestelenmiş 5 şiiriyle birlikte 3 şiiri de bestelenme aşamasına gelen Anmak'ın 1 şiiri de TRT beste yarışması için bestekar Adil Bozkurt tarafından bestelenme çalışmalarına alındı.

.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 11:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet akgüç IP: 78.161.100.xxx Tarih : 29.11.2008 10:35:27

SAYIN MÜRÜM BEN ŞÜKRÜ BALCI PMYO'DA SİZİN GİBİ SANATI SEVEN VE SEVDİREN ŞAİRİ TANIDIĞIM İÇİN ÇOK AMA ÇOK MUTLU VEDE BAHTİYARIM ŞU ANDA BENDE MESLEĞE BAŞLAMIŞ BULUNUYORUM KEŞKE SİZİNGİBİ BİR MÜDÜRLE ÇALIŞMA ŞANSIN OLSAYDI GERÇEKTEN İNSANA SANATA VE YAŞAMA DEĞER VEREN NADİR İNSANLARDAN BİRİSİNİZ SİZİ TANIDIĞIM İÇİN NE MUTLU BANA SAYGILARIMLA ŞİİR KOLU ...