4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Emniyette terfi heyecanı

Adana Emniyet Müdürlüğü'nde bir üst rütbeye terfi eden emniyet mensuplarına emniyet müdürü Mehmet Salih Kesmez törenle rütbelerini taktı.

Kesmez, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Fatih Polis Lokali'ndeki tören öncesi yaptığı konuşmada, Polis Koleji'nde okuyan her komiser adayının hedefinin birgün il emniyet müdürü olmak olduğunu söyledi.

Kesmez, kendisinin bu hedefe ulaştığını bunun için çok mutlu olduğunu belirterek, "Polis müdürü arkadaşlarımızın da bir gün emniyet müdürü olacağını biliyorum. İnşallah bu şerefli göreve layık olurlar. Ancak buna ulaşmanın tek yolu var. O da vatana ve millete hizmet etmekten, yani çok çalışmaktır" dedi.

Adana'da polislerin 2 milyon kişiye karşı sorumluluğu olduğunu 6 bin personelin buna göre çalışması gerektiğine dikkat çeken Kesmez şunları kaydetti:

"Polisin görevi yasalarla belirlenmiştir. Polis vatandaşının mal ve can güvenliğini korumakla mükelleftir. Polisin birici ve asli görevi budur. Polis birde devletin gücünü hissettirmeli ve devletin varlığını vatandaşa göstermelidir. Ancak bunu yaparken çok dikkatli olmalıdır. Çünkü bu iki ucu keskin bıçağa benzer. Devletin gücü ile aşırı kullanırsan vatandaşı ezersin. Vatandaşın yanında fazla olursan devletin gücünü hissettiremesin. Bu nedenle polis ortada olmalı. Aşırılıklara kaçmamalı."

Adana'da polisin kimsesizlerin kimsesi olacağını vurgulayarak, devletin kutsallığına helal getirmeden vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayacaklarını kaydetti.Mehmet Salih Kesmez, konuşmasının ardından terfi eden emniyet mensuplarına rütbelerini taktı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 11:36:59
Güncelleme :7 Temmuz 2009 Salı 11:42:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?