4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Emniyetten "Huzur" operasyonu

Adana'da bir çocuğun maganda kurşunu ile hayatını kaybetmesinin ardından, Emniyet Müdürlüğü tarafından ateşli silahlar ve bıçak kullanımına yönelik "Huzur" operasyonu düzenlendi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ile Seyhan, Yüreğir, Çukurova ve Sarıçam İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, maganda kurşunuyla ölen Akif Can Yılmaz'ın hayatını kaybettiği Seyhan Baraj Gölü başta olmak üzere Adana kent merkezinin değişik noktalarında ateşli silahlar ve bıçak kullanımına yönelik arama yaptı.

Özellikle hafta sonları piknik alanlarına giden vatandaşların uğrak yeri olan Adnan Menderes Bulvarı girişinde sabit arama noktası belirleyen ekipler, bulvara giren şüpheli araçlar üzerinde geniş çaplı arama yaptı. Ayrıca park ve bahçeler ile umuma açık işletmelerde aramalar gece boyunca devam etti.

Yetkililer, 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Yasa'da daha önce yer alan, "Yalnız sporda kullanılan yivli ateşsiz silahlar ve mermileri ile av tüfekleri ve mermilerinin, ev gereçlerinden olan veya tababet, sanayi, tarım, spor için kullanılan aletlerle bir meslek veya sanatın icrası için gerekli bıçak, şiş, raspa ve benzerlerinin kullanılması ve taşınması bu kanun hükümlerine tabi değildir'' ibaresini göz önüne alarak çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi.

Saldırıda kullanmak amacıyla ev gereçleri de olsa kesici alet ve gereçlerin taşınması halinde 3 aya kadar hapis cezası ve adli para cezası uygulanacağını hatırlatan yetkililer, "Huzur" operasyonu kapsamında 20 kişiye yasal işlem yapıldığını bildirdi.

Maganda kurşununa maruz kalan Akif Can Yılmaz'ın ölümü üzerinde hassasiyetle duran Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'in de talimatları doğrultusunda, Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekiplerinin olayın gerçekleştiği bölgede geniş çaplı çalışma yürüttüğü vurgulandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 13:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?