4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Emniyetten nefes kesen tatbikat

Adana Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 400 polise, hizmet için eğitim kapsamında bomba, bomba imha, patlatma öncesi ve sonrası çevre güvenliği eğitimi verildi.

Adana İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Özel Harekat Şube Müdürlüğü eğitim alanında gerçekleştirilen tatbikat öncesi yaptığı konuşmada, eğitim kapsamında polis memurlarının patlayıcıların etkilerini göreceklerini söyledi. Verilen eğitimin ardından tedbirlerin daha iyi alınacağını dile getiren Kesmez, "Barışta ter dökmeyen, savaşta kan döker" dedi.

Kesmez'in konuşmasının ardından eğitime geçildi. Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Sinan Gökler, bomba ve bomba imha konusunda polislere kısa bilgiler verdi. Gökler, gerçekleştirilen tatbikatta küçük miktardaki patlayıcıların çok büyük etkiler yaptığının görüleceğini belirtti. Muhtemel bazı olaylarda daha büyük miktardaki patlayıcılarla karşılaşılabileceğine dikkati çeken Gökler, polisleri özellikle çevre güvenliğinin alınması konusunda uyardı.

Gökler yönetimindeki tatbikatta, içinde bir gram kapsül patlayıcı bulunan piliç, 2 gram kapsül patlayıcı bulanan kütük, patlayıcının benzinle bir araya geldiğindeki etkisini gösteren patlayıcı, içinde 20 gram plastik patlayıcı bulunan varil ile yarım kilo C4 patlatıldı.

Tatbikatta içinde plastik patlayıcı bulunan bir paket, polis aracının altına yerleştirildi. 6 yaşındaki detektör köpek Çaki, kısa süre içinde patlayıcıyı buldu. Çaki'ye verilen ödül ise onunla bir süre oyun oynamak oldu.

Tatbikatın son bölümünde de polislerin sıklıkla karşılaştığı şüpheli paketler üzerine eğitim verildi. Şüpheli paket çevresinde alınan güvenlik önlemlerinin ardından bomba imha uzmanları kontrolünde şüpheli paket patlatıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2009 Pazar 11:27:38
Güncelleme :27 Eylül 2009 Pazar 11:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?