3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Emniyetten 'Sokak sineması'

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, emniyet müdürlüğü tarafından "Sokak Sineması" uygulamasının ilki dün akşam saatlerinde Namık Kemal Mahallesi'ndeki Elçibey Parkı'nda yapıldı.

Emniyet Müdürü Bayram Kadir Tüylü, yaptığı açıklamada, ekonomik nedenlerden dolayı daha önce ilçede bulunan 4 yazlık sinemanın kapandığını hatırlatarak, kültürel ve sosyal etkinliklere katkı sağlamak amacıyla sokak sineması uygulamasını gerçekleştirmeye karar verdiklerini söyledi.

Vatandaşa hem kültürel açıdan hizmet ettiklerini hem de başta kadın ve çocuklar olmak üzere kaynaşmaya vesile olamaya çalıştıklarını ifade eden Tüylü, "Her akşam başka mahallede perdemizi kuracağız. Burada vatandaşlarımızla sevilen filmleri seyredeceğiz. İnsanlarımız akşamları sokağa çıkacak ve aynı zamanda hoş vakitlerini değerlendirmiş olacaklar" dedi.

Senaryosunu mahkumların yazdığı ve yanlışlıkla yıllarca cezaevinde yatmak durumda kalan iyi niyetli bir kuaförün hayatını anlatan "Bayrampaşa" adlı filmin gösterildiği ilk uygulamada izleyicilere meyve suyu dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 12:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?