30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Emniyetten sürücülere uyarı!

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Arif Yılmaz, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi araç sürücülerini ve okul servisi şoförlerini alınan kararları uymaları konusunda uyardı.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Adana'da metro, köprülü kavşak ve altgeçit çalışmaları nedeniyle şehir içi trafiğinde önemli bir yoğunluğun yaşanacağını belirterek, "Özellikle ilköğretim okulları çevresinde bu yoğunluğun daha da artacağı aşikardır. Bu nedenle, okul çevrelerinde trafik personelimizi yoğunlaştırarak öncelikle trafik düzenini tesis etmek için görev planlaması yaptık. Bu bağlamda, ana bulvar, cadde ve trafiği yoğun olan sokaklar üzerinde bulunan 50 ayrı ilköğretim okulunda sabah öğlen ve akşam öğrencilerimizin giriş ve çıkışlarında trafik güvenliğini sağlamaya yönelik, yeterli trafik personeli görevlendirildi" dedi.

Okul önlerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve öğrencilere rahat geçiş kolaylığı sağlamak üzere, Karayolları Trafik Kanunu'nun 134. maddesinde yer alan "Okul Geçidi Görevlisi" yetiştirmek için 2006-2007 Eğitim - Öğretim döneminde 11 yaşını bitirmiş öğrenciler ile öğretmenler ve gönüllü velilerden oluşturulan 870 kişiye şube müdürlüğü olarak eğitim verildiğini, kurslarda başarı gösterenlere de "Okul Geçidi Görevlisi" tanıtım kartı dağıtıldığını anlatan Yılmaz, 2006-2007 eğitim öğretim döneminde Okul Geçidi Görevlileri'nin uyarılarına riayet etmeyen 116 araç sürücüsüne 108'er YTL trafik para cezası uygulandığını kaydetti.

Okullarda eğitim öğretimin başlamasıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da okul servis araçlarının çalışma esas ve usulleri ile öğrencilerin can güveliğini, yoğun trafik akışında sağlamaya yönelik denetim uygulamalarına yeni eğitim öğretim döneminde de kararlılıkla devam edileceğini bildiren Yılmaz, 2006-2007 eğitim ve öğretim döneminde okul servisi taşımacılığı yapan şoförlerden bin 143 kişiye kurallara riayet etmemelerinden dolayı trafik ceza tutanağı düzenlendiğini belirtti.

Okul servisi araç şoförlerinin en çok ihlal ettikleri kurallar başında araçların koltuk kapasitelerinin üzerinde fazla öğrenci taşınması, ışık ihlalleri, indirme bindirme kurallarına riayet edilmemesi, okul servis aracından indirme bindirme yapılırken 'Dur' ışığının yakılmaması, 14 yaş ve altında öğrenci taşıyan okul servis aracının içindeki düzeni sağlamaya ve öğrencilerin düzenli inme ve binmelerine yardımcı olacak rehber personeli bulundurmamak, şehir içi hız limitlerinin üzerinde araç kullanmak, kapıları açık vaziyette seyretmek gibi ihlallerin geldiğini söyledi.

2007-2008 eğitim öğretim döneminde de okulların önünde öğrencilerin giriş ve çıkış saatlerini kapsayacak şekilde okul servis araçlarına güvenli bir şekilde binip inmelerini sağlamaya yönelik, okul servis araçları haricinde diğer tüm araçların durmaları ve park etmelerinin yasaklandığını kaydeden Yılmaz, "Alınan bu düzenlemeye riayet etmeyen okul servis araçları dışındaki tüm araçlara yasal işlemler kararlılıkla uygulanacak. Bu nedenle, tüm araç kullanan vatandaşlarımızın çocuklarımızın güvenliğini sağlamaya yönelik bu düzenlemeye uymalarını temenni ediyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 14:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?