29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

En iyi film ödülleri sahiplerini buldu

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 14. Altın Koza Film Festivali Uzun Metraj Ulusal Film Yarışması'nda en iyi film ödülü Beynelminel'e verildi.


Adana Büyükşehir Tiyatro Salonu'nda, sunuculuğunu Korhan Abay ve Güner Özkul'un yaptığı törende, büyük ödüllerin sahipleri açıklandı. Jüri başkanlığını Çolpan İlhan'ın yaptığı yarışmada Altın Koza En İyi Film Ödülü, başrolünü Sırrı Süreyya Önder - Muharrem Gülmez'in paylaştığı Beynelminel filmine layık görülürken, ödülü Adana Valisi İlhan Atış verdi. Jüri Yılmaz Güney Özel Ödülü İlk Aşk filmiyle Nihat Durak'a, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından verildi.


Halk Jürisi En İyi Film Ödülü de yine Sırrı Süreyya Önder ve Muharrem Gülmez'in Beynelminel filmine Yönetmen Şerif Gören tarafından verilirken, Jüri Özel Ödülü de Derviş Zaim'in Cenneti Beklerken filmine verildi.


Yarışmada En İyi Yönetmen Ödülü İlk Aşk'la Nihat Durak'a, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) En İyi Senaryo Ödülü Beynelminel ile Sırrı Süreyya Önder'e, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Beynelminel ile yine Sırrı Süreyya Önder'e layık görüldü.


Kadir İnanır, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü İlk Aşk'taki rolüyle Vahide Gördüm'e verirken, "Valiler gelir, gider, gitmeyen bir tek başkan var" deyince, Adana Valisi İlhan Atış'tan tepki gördü. İnanır, tören sonrası Vali Atış ile biraraya gelerek gönlünü aldı.
En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü Beynelmilel ve Sis ve Gece Filmleri ile Gökhan Atılmış'a verildi.


Festivalde En İyi Yardımcı Kadın Ödülü Meral Okay ve Dilber Ay'a, Beynelminel'deki rolleriyle, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü Meral Ülgen'e Takva'daki rolüyle teslim edilirken, En İyi Mizik Ödülü Rahman Altın'a Cennneti Beklerken filmindeki müziğiyle, En İyi Kurgu Ödülü Ulaş Cihan'a Cenneti Beklerken'deki çalışmasıyla, En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü Hülya Kahyaoğlu Taylan'a Sis ve Gece filmi ile, Serdar Yılmaz ve Elif Taşçıoğlu'na da Sis ve Gece-Cenneti Beklerken filmleriyle verildi. En İyi Stüdyo Ödülü


Fono ve Sinefekt'e, Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü İlk Aşk'la Neslihan Atagül'e, Umut Veren Erkek Oyuncu Ödülü de İlk Aşk'la Raffaelle Cedolini'ye verildi. Törene katılamayan sanatçıların ödülleri ise bildirdikleri isimlere teslim edildi. Tören sonunda ödül alan sanatçılar, Vali Atış ve Başkan Durak'la birlikte toplu görüntü verdi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2007 Pazar 00:50:37
Güncelleme :10 Haziran 2007 Pazar 19:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?