2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

En küçük hacı adayı

Adana'da, 12 yıl sonra anne-baba olan Kamil-Aslıhan Sarı çifti, bebekleri Melik Utku'yu da kutsal topraklara götürmeye hazırlanıyor.

Sarı çifti, Sabancı Merkez Camisi'nde hacı adaylarına verilen seminere, 3 aylık bebekleri Melik Utku ile birlikte katıldı. 12 yıl sonra anne-baba olan Sarı çifti, daha önce umreye gittiklerini, hac için tekrar kutsal topraklara gidecekleri için mutlu olduklarını söyledi.

Ticaretle uğraşan Kamil Sarı, yıllarca çocuk özlemi çektikten sonra anne-baba olduklarını belirtirken, "Çok heyecanlıyız. Daha önce umreye gittik, ancak halen o toprakların hasretiyle yanıyoruz. İlk kayıtta kurada çıktık. Bunun çocuğumuzun yüzü suyu hürmetine olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Çocukları Melik Utku'yu da kutsal topraklara götüreceklerini belirten Sarı, "Çocuğumuz doğmadan önce kayıt yaptırmıştık. İnşallah çocuğumuz da hacı olacak" diye konuştu. Aslıhan Sarı ise, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu belirtirken, "Allah herkese nasip etsin" dedi.

Bu arada, pazartesi günü başlayan seminer sonunda bugün, Adana Müftü Yardımcısı Mustafa Turan ve Adana Müftülüğü Hac İşleri Müdürü Hasan Kök tarafından hacı adaylarına uygulamalı eğitim verildi. Temsili Kabe etrafında tavaf yaptırılan hacı adaylarına, kutsal topraklarda yapmaları gereken ibadetler ve uymaları gereken kurallar detaylarıyla anlatıldı.

Geçen yıl Adana'dan 2 bin 300 kişinin hacca gittiği, bu yıl bu rakamın 2 bin civarında gerçekleşmesinin beklendiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 13:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?