2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Endokrinoloji Eğitim Kursu başladı

Adana'da bu yıl 7.'si düzenlenen Medikal Cerrahi Endokrinoloji Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu başladı.

7. Medikal Cerrahi Endokrinoloji Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu Onursal Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Erdoğan, uygulamada gerekli işlevsel bilgilerin güncellenmesinin yanında, ortak paydaları endokrinoloji olan disiplinler arasında kurumsal iletişimin sağlanmasını amaçlayan kursun Hiltonsa Oteli'ndeki açılış otorumunda yaptığı konuşmada, bu tür kursların çok yararlı olduğuna inandığını belirtti.

Erdoğan, "Acaba burada edindiğimiz bilgileri, eğitim hayatımızda asistanlarımıza, öğrencilerimize doğru şekilde aktarabiliyor muyuz? Burada varılan fikir birliğine yeterince uyuyor muyuz? Özel çalışmalarımızda bu bilgilerden yararlanabiliyor muyuz? Bunlar çok önemli. Burada öğrenilenler burada kalmamalı" dedi.

Endokrinolojide Diyalog Derneği Başkanı Prof. Dr. Selçuk Özarmağan ise, bu yılki kursta konuşmacı olarak İsveç Upsala Üniversitesi'nden dünyanın en iyi tiroid cerrahı Prof. Göran Akerström'ü de ağırlayacaklarını belirterek, gelecek yıl İzmir Çeşme'de gerçekleştirecekleri kursta yabancı konuşmacı sayısını artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Prof. Dr. Sema Akalın da, endokrinoloji alanında sürekli yeni gelişmeler yaşandığını, bu eğitimin, gelişmelerin anlatılması bakımından yararlı olacağını düşündüğünü ifade etti. Açılış konuşmalarının ardından, bilimsel oturuma geçildi.

Prof. Dr. Ergin Sencer anısına düzenlenen ilk oturumda, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Sevim Güllü, "Tiroid Kanserinin Moleküler Patogenezi" konusunu ele aldı.

Gün boyu konferanslar ve panellerle devam edecek Medikal Cerrahi Endokrinoloji Mezuniyet Sonrası Eğitim Kursu yarın sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 12:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?