4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Engelleri internetle aştılar

ENGELLERİ İNTERNETLE AŞTILAR

Engelli birkaç arkadaş, kurdukları internet sitesiyle bütün engelleri aşarak binlerce kişiye ulaştı.

Doğduktan sonra ya da doğuştan engelli birkaç kafadar, sokaktaki engelleri protesto etmek ve engelleri aşmak için internet sitesi kurdu. Türkiye ve dünyadaki bütün engellileri burada toplayarak engellilerin sorunlarını tartışıp onların da bir şey yapabileceğini göstermek için yaklaşık bir yıl önce "engelliler.biz" adlı internet sitesi kuruldu.

Kısa sürede site binlerce kişinin mail attığı ve tıkladığı bir site haline geldi. Engelliler bu site sayesinde Hakkari'den Edirne'ye birbiriyle tanışıp kaynaşma imkanı buluyor. Ayda bir belirledikleri bir ilde toplanan engelliler, sorunlarını konuşuyorlar.

Ekim ayında da Adana'da bir araya gelerek Adana'nın tarihi ve turistik yerlerini gezen engelliler, kendilerine engel olmadığını kanıtladı.

Siteyi kuranlardan biri olan engelli Ali Doğan, "Amacımız engellileri bir araya getirmek ve evlere kapanıp kendilerini hayattan soyutlayan engellilerin yeniden topluma kazandırılmasını sağlamaktır" dedi. Doğan şöyle devam etti: "Kent konseylerine büyük görevler düşüyor. Toplantıya engellilere uygun rampalı otobüslerle geldik. Bu konuda Adana Büyükşehir Belediyesi bize destek verdi. Ancak her ilde bu ilgiyi göremiyoruz."

"Engelsiz bir yaşam için el ele" sloganıyla yola çıktıklarını, bunun için de ellerinden geleni yapacaklarını belirten Doğan, "Biz yıllardır evden dışarı çıkamayan ve hiçbir şey yapamayan insanlar olarak adlandırıldık. Bizim belki bir uzvumuz engelli olabilir ancak biz de bu toplumda varız ve bir şeyler yapabiliriz. Biz bundan sonra her gün sokaklarda olacağız. Eve kapanıp kalmayacağız. Biz de toplumun bir parçası olduğumuzu herkese kanıtlayacağız" diye konuştu.

ENGELLERİ İNTERNETLE AŞTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 10:21:03
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 11:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?