4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Engelli çocuklar şenlikte buluştu

Adana’da faaliyet gösteren Duyum Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Uçurtma Şenliği düzenledi.
Merkez Park içinde bu yıl 8.'si düzenlenen şenliğe, merkezde eğitim gören öğrenci çocuklar aileleriyle birlikte katıldı.

Merkezin kurucusu Meliha Kocamanoğlu, burada yaptığı konuşmasında, yıl içindeki etkinliklerinin yanı sıra bu tür özel günlerde de çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Kocamanoğlu, “Şenlik süresince öğrencilerimiz, getirdikleri uçurtmalarını burada gün boyunca uçurarak eğleniyorlar. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemini aldıkları eğitim ile biliyorlar ve daha da çok eğleniyorlar. Öğretmenlerimizin eşliğinde ayrıca çeşitli yarışmalara katılarak ödül kazanıyorlar. En iyi uçurtma, en yüksek uçan uçurtma, En çok havada kalan uçurtma yarışmaları gibi" dedi.

Uçurtma şenliğine katılan engelli çocuklar, gün boyunca aileleriyle birlikte gönüllerince eğlenirken, şenlik kapsamında düzenlenen uçurtma yarışmalarına da katıldılar. Yarışma sonunda ise, “En güzel uçurtma” ödülünü Petek Sinav, “En yüksek uçan uçurtma” ödülünü Sinem Çelik, “En Çok havada kalan uçurtma” ödülünü ise Sezgi İncesoy kazanarak 100 TL almaya hak kazandı. Yine yarışmada 2 mansiyon ödülünü Esra İşpara ile Sinem Kültekin kazanarak 50 TL almaya hak kazandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 14:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?