4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Engelli gençlerin askerlik gururu

Adana 6. Kolordu Komutanlığı'nda 41 engelli, temsili askerlik yaptı. Engelli aileleri, çocukları yemin ederken gözyaşlarını tutamadı.

Adana 6. Kolordu Komutanlığı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende 41 engelli, yemin ederek bir günlüğüne askerlik yaptı. Yemin töreni sırasında engelli aileleri gözyaşlarını tutamadı.

Yemin töreninin ardından konuşan Piyade Albay Şenol Akın, bir gün de olsa engellilere kutsal askerlik görevinin zevkini tattırabilmekten ve şanlı Türk Ordusu'nun şerefli birer neferleri olarak aralarında görmekten son derece mutlu olduklarını söyledi. Akın, askerlik görevini bir günde olsa yerine getiren engellilerin anılarında çok güzel hatıra olarak kalacağını anlatarak, "Bir gün olsa bile askerlik yapan arkadaşlarımız gerektiğinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin saflarına katılmaya hak kazandılar. Onları kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından aileler, çocuklarını tebrik etti. Zihinsel engelli 25 yaşındaki Musa Avcılar, çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Askerlik yaptığım için çok gururluyum" diye konuştu.Musa Avcılar'ın annesi Hayriye Avcılar ise, oğlunun askerlik yapmasının bambaşka bir duygu olduğunu vurgulayarak, "Duygularımı anlatamam. Çok mutluyum" dedi.

22 yaşındaki Akın Yücetürk de, çok heyecanlandığını ancak sonra heyecanını yendiğini, askerlik yaptığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Anne Gülay Yücetekin ise, TSK böyle bir gün düzenlediği için çok mutlu olduklarını belirterek, "Oğlumun askerlik yapması beni çok gururlandırdı. Vatan için her şeyi yapmaya hazırız. Öbür oğlumda Ağustos'ta askere gidecek. Engelli oğlumun yaşıtları askere giderken çok üzülüyordum. Ama şimdi oğlum da asker oldu" diye konuştu.

Annesi ve babasını kaybeden Murat Cangüven'e bakan teyzesi Hayırlı Cangüven, yeğeninin hem annesi hem de teyzesi olduğunu belirterek gözyaşlarına boğuldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 14:35:29
Güncelleme :14 Mayıs 2009 Perşembe 14:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?