4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Engelli Gençlik Festivali başladı

Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Sabancı Vakfı tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Engelli Gençlik Festivali, İngiltere, İsveç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Suriye, Azerbaycan, Romanya ve Bulgaristan'ın katılımıyla bugün başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen törenle başlayan festivale engelliler büyük ilgi gösterdi. Törenin açılış konuşmasını yapan Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı İpek Kobaner, dünya engellilerini kaynaştıran festivalin bu yılki bölümüne Azerbaycan, Bulgaristan, İsveç, Romanya, KKTC, Suriye ve İngiltere'den zihinsel, işitsel ve bedensel engelli toplam 92 konuğun katıldığını söyledi.

Kobaner, Adana'da hep birlikte engelleri kaldırdıklarını, dünyada da engelleri kaldırmak için bu festivalin sesleri olacağını belirtti. Kobaner, törene katılan ve engellilere her zaman destek olan 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile diğer yetkililere de teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Durak ise, engellilerin toplumda sevgi, saygı ve destek görmesi gereken bireylerin başında geldiğini, bunun için yöneticilerin çalışması gerektiğini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da, dünyada çocuklarına bayram armağan eden tek ülke olan Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'sinde engelliler için de uluslararası festival düzenlemenin heyecanını yaşadıklarını kaydetti. Büyükfırat, dünyadaki tüm engellilerin aynı dilden konuştuğunu ve bunun da sevgi dili olduğunu, bu tür organizasyonların engellilerin yaşamını kolaylaştırmada büyük etken oluşturduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından engelli çocuklar tarafından "Kurtuluş Destanı" adlı oyun sahnelendi. Oyun sonrası Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Durak, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, İl Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat ile törene katılan tüm engelliler, Büyükşehir Belediyesi'nden Atatürk Anıtı'na kadar "Sevgi Yürüyüşü" yaptı.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende ise Vali Atış, iki engelli ile anıta çelenk sunduktan sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Tören, yerli ve yabancı katılımcıların gösterileriyle sona erdi. Bir okulun öğrencileri son günlerin modası olan "kolbastı" oyunu oynarken, oyuna engelli çocuklar da eşlik etti.

17 Mayıs'ta başlayan 5. Uluslararası Engelli Festivali, yarın çeşitli etkinliklerle sona erecek.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 16:13:00
Güncelleme :18 Mayıs 2009 Pazartesi 16:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?