3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Engelli Gençlik Festivali düzenlendi

Adana'da, "Birlikte yaşamanın engeli Yoktur" sloganıyla bu yıl 4.'sü düzenlenen "Engelli Gençlik Festivali", 17-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Soroptimist Kulübü'nün birlikte düzenlediği festivalin resmi töreni, bugün Adana Hipodromu'nda yapıldı.

Törene; Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı'nın yanı sıra engelliler ve aileleri katıldı.

Dilek Sabancı, törende yaptığı konuşmada, babası Sakıp Sabancı'nın sağlığında engellilere büyük önem ve destek verdiğini belirterek, "Ben de babamın izinden ilerleyerek engelli gençlerimize destek vermeye devam ediyorum. Geçtiğimiz hafta, Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan Türk sporcularımıza Sakıp Sabancı Spor Ödülleri'ni verdik. 'Birlikte yaşamanın engeli yoktur' gibi güzel ve anlamlı bir sloganla bizleri bir araya getiren Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi'ne ve Soroptimist Kulübü'ne teşekkür ederim. Bu güzel festivali en kısa sürede uluslararası boyuta taşımayı hedeflemeliyiz" dedi.

Sabancı, "Engellilere yönelik her organizasyonda tekrar tekrar şahit oluyorum ki; bu konuda en büyük görev engelli ailelerine düşmektedir. Buradan bir kez daha ailelere seslenmek istiyorum. Siz çocuklarınızı ne kadar çok destekleyip, onları yüreklendirirseniz onlar da sizlerin desteğiyle çok daha büyük başarılara imza atacaklar ve toplumla daha kolay kaynaşacaklardır" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da, engellilerin yüzünün gülmesi ve moralinin düzgün olmasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek, "Engelli olmak kimsenin elinde değil, ama bunu ortadan kaldırmak da görünen o ki çok kolay değil. Ama el ele vererek engelleri ortadan kaldırabiliriz" şeklinde konuştu.

Adana Valisi İlhan Atış ise, "Ben bir engelliyim" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Benim bazen biraz gözüm görmez, bazen biraz kulağım duymaz ve bazen biraz yürüyemem, ben de bir engelliyim. Dünyadaki en büyük engel sevgisizliktir. Sevgisiz olan bir insan hayatta mutlu olamaz. Mutlu olmak için engelleri kaldırın. Mutlu olmak için engelli olmak engel değildir. Bütün insanlarda ortak olan şey sevgidir. Kalbin, gönlün sevgiyle doluysa bize hiçbir şey engel olamaz. Mutlu olmanın yolu sevgiden geçer. Dünyada sevgiyi çıkar dünyanın hiçbir anlamı kalmaz."

İşitme engelliler için işaret diline çevrilen konuşmaların ardından geçit töreni yapıldı. Engelliler, ellerinde bayraklarla protokolü selamladı. Geçit töreninin ardından engelli okulları ve dernekleri çeşitli dans gösterileri sundu. İşitme engellilerin müziği duymadan sergiledikleri gösteri büyük alkış aldı. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı, zaman zaman engellileri alkışlayarak tempo tuttu.

Bu arada, engelli kızı Suphiye Mutuğu (25) ile protokolün önüne gelen Zehra Mutuğu isimli kadın, Dilek Sabancı'dan, 15 yıl Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören kızının tedavisinin devam etmesi için yardım istedi. Spastik engelli Suphiye ile ilgilenen Sabancı, duygulu anlar yaşadı.

Festivalin, İngiltere ve Almanya'dan gelen engelli konukların katılımıyla uluslararası bir festival olma yolunda ilk adımlarını atmaya başladığı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 18:03:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?