2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Engelli güreşçilerin büyük başarısı

14-21 Eylül tarihleri arasında Ermenistan’ın başkenti Erivan’da düzenlenen “İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası”nda ülkemizi temsil eden Ceyhan Belediyesporlu işitme engelli güreşçiler, Türkiye’ye madalya ile döndüler.

Toplam 450 sporcunun katıldığı şampiyonada serbest ve grekoromende 3 sporcunun da dereceye girerek madalya kazanması Ceyhan’da sevinçle karşılandı.
Ceyhan Belediye ve Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Sözlü, takımın bu yıl kurulmasına rağmen büyük işler başaran sporcularını kutlayarak, “Madalya alan tüm sporcularımızı kutluyorum. Ceyhan Belediyesporlu 3 güreşçimizin dereceye girerek madalya kazanması bizleri sevindirmiştir” dedi.

Sözlü, bu yıl Dünya Şampiyonası'nda dereceye giren sporcuların, önümüzdeki yıl Tayvan’da yapılacak olan Olimpiyat Oyunları'na gitmeyi de hak ettiklerini belirtti.
Grekoromen dalında 55 kiloda Önder Talayhan, Rus, Bulgar ve Gürcistanlı rakiplerini yenip, İranlı rakibine sayı ile yenilerek dünya 3.'sü olurken, 84 kiloda Seyfullah Karadeniz ise Rus, Ermeni, Ukraynalı ve Japon rakiplerini yenip, finalde İranlı rakibine yine sayı ile yenilerek dünya 2.'si oldu. Serbes dalda ise 74 kiloda Dursun Gözel, finalde kaburgasının batması nedeniyle hakem kararı ile İranlı rakibine yenilerek, yine dünya 2.'liğini elde etti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 17:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?