4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Engelli kızı sıcak çarptı!

Adana'da "5. Uluslararası 19 Mayıs Engelli Gençler Festivali" kapsamında yapılan "Sevgi Yürüyüşü"nde aşırı sıcaklar nedeniyle engelli bir kız bayıldı.

 Engelli çocuklar ve yakınları, aşırı sıcaklara dayanamayarak şenliği bırakıp çeşmeye ve ağaç gölgelerine akın etti. Adana Kent Konseyi Engelliler Meclis tarafından Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen 5. Uluslararası 19 Mayıs Engelli Gençler Festivali kapsamında 39 dereceye varan sıcak havada "Sevgi Yürüyüşü" yapıldı.

Saat 11.30'da Adana Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan yürüyüş, Atatürk Parkı'nda sona erdi. Adana Valisi İlhan Atış ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın da yer aldığı yürüyüşte yaklaşık 1 kilometre boyunca heyecanla yürüyen engelli çocuklar ve aileleri, sıcak nedeniyle zor onlar yaşadı.

İngiltere, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), İsveç, Suriye, Bulgaristan ve Romanya'dan festivale katılan engelliler de sıcaktan bunalırken, bir engelli kız baygınlık geçirdi. Engelli kıza ailesi ve arkadaşları tarafından su içirilerek, yüzü yıkandı. Daha sonra engelli kıza müdahale eden festival alanındaki sağlık görevlileri, kızın aşırı sıcaktan dolayı bayıldığını, sağlık durumunun iyi olduğunu belirttiler. Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı önünde şenlik
yapıldı.

Bu arada sıcağa dayanamayan öğrenciler çeşmeye ve ağaç gölgelerine akın etti. Çeşmede su içip, yüzlerini yıkayan çocuklar, aşırı sıcaklar nedeniyle yürüyüş sırasında ve eğlence sırasında çok zorlandıklarını söylediler. Veliler ise, aşırı sıcaklar nedeniyle yürüyüşün yapılmaması gerektiğini, ancak yetkililerin de çocukların eğlenmesi için uğraştığını dile getirdiler.

Atatürk Anıtı'nın önü eğlenceye katılanların ağaç gölgelerine sığınmasıyla boşalırken, küçük bir grup eğlenmeye devam etti. Bu arada bir engelli kız daha sıcaktan baygınlık geçirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 15:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?