3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Engelli maaşıyla mucize yaratıyor

Adana'da 2 yaşında geçirdiği rahatsızlık sonucu sakat kalan, 13 yaşında babasını kaybeden ve hiç okula gidemeyen 28 yaşındaki Halil Ular, 3 ayda bir aldığı 480 YTL engelli maaşıyla hem vatani görevini yapan kardeşine harçlık gönderiyor hem de kız kardeşini okutuyor.

Sümer Mahallesi'nde 2 odalı evde yaşam mücadelesi veren Behice Ular, eşi Ramazan Ular 15 yıl önce kalp krizi geçirerek hayatını kaybedince, biri engelli 5 çocuğuyla ortada kaldığını, ilk başlarda lokantalarda bulaşıkçılık yaparak evine ekmek götürdüğünü, ancak daha sonra böbreklerinden rahatsızlandığını ve çalışamaz duruma geldiğini söyledi.

Özlem (25) ve Perihan (15) isminde 2 kızı, Halil (28), Deniz (20) ve Ümit (24) isminde de 3 oğlu olduğunu belirten Behice Ular, kızı Özlem'in evlendikten 3 yıl sonra kocasından boşandığını ve tekrar evine döndüğünü, Perihan'ın Hacı Ahmet Atıl Lisesi'nde okuduğunu, Deniz'in Kars Sarıkamış'ta askerlik yaptığını, Ümit'in yazlık yerlerde iş bulması durumunda çalıştığını, Halil'in ise 2 yaşında geçirdiği havale sonucu sol ayağında damar kısalığı olduğu için koltuk değneği ile hayata tutunduğunu ifade etti.

Vatani görevini yapan oğlu Deniz ile lisede okuyan kızı Perihan'a harçlık verme konusunda çok sıkıntı çektiklerini belirten Ular, "2 odalı evde 6 kişi kalıyoruz. Evde sadece bir mutfak bir de oturma odası var. Elektrik borcumuzu hiç ödeyemiyoruz. Şu an TEDAŞ'a 8 bin YTL borcumuz var. Komşuların ve akrabaların yardımıyla ayakta duruyoruz" dedi.

Ular, engelli oğlu Halil'in 3 ayda bir 480 YTL maaş aldığını, bu maaşla hem vatani görevini yapan kardeşi Deniz'e harçlık gönderdiğini hem de küçük kardeşi Perihan'ı okutmaya çalıştığını söyledi. Engelli Halil Ular ise, babasını kaybettiğinde 13 yaşında olduğunu, ancak evin en büyüğü olmasına rağmen engelli olduğu için eve yardım edemediğini vurgulayarak, "Ben 2 yaşında havale geçirdiğim için sol ayağımda damar kısalığı olmuş. 8 yıl sonra da aynı ayağım kırılmış. Bu nedenle sol ayağımı hiç kullanamıyorum. Ancak bu nedenle 3 aydan 3 aya 480 YTL maaş alıyorum" diye konuştu.

Aldığı maaşın bir kısmını Kars Sarıkamış'ta vatani görevi yapan kardeşi Deniz'e harçlık olarak gönderdiğini, kalanını ise kız kardeşi Perihan'ın okuması için harcadığını ifade eden Ular, "Biz burada ne bulsak yiyoruz. Ama kardeşim vatani görevini yaparken kimseye muhtaç olmasın. O aslanlar gibi vatani görevini yapsın ve evine dönsün. Öbür taraftan ben engelli olduğum için hiç okuyamadım. Ancak kız kardeşim Perihan okusun. Onun için bütün maaşımı vermeye hazırım" dedi.
Engelinin sadece sol ayağında olduğunu, ancak çalışabilecek durumda olduğunu belirten Halil Ular, kendisine iş verilmesi durumunda kız kardeşini okutmak için çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 10:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?