4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Engelli öğrencilere özel sınıf

ZİHİNSEL ENGELLİ ÖĞRENCİLERE ÖZEL SINIF

Adana'da Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nda, Zihinsel engelliler için tefriş edilen özel sınıf törenle açıldı.

Adana'da ilk kez Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nda açılan zihinsel engelli özel eğitim sınıfı, Çukurova Rotaract Kulübü tarafından tefriş edildi.

Özel sınıfın açılışını Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, Adana İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Tuğrul, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İpek Kobaner, 2430. Bölge Guvernörü Hasan Akduman ve Çukurova Rotaract Kulübü Dönem Başkanı Burcu Elekarışmaz yaptı. Büyükfırat, açılıştan sonra yaptığı konuşmada eğitilebilir zihinsel engelli çocuklar için bu tür sınıfların büyük bir fırsat olduğunu belirterek, "Bu tür çocuklara sahip çıkmamız gerekiyor. Zihinsel engelli çocuklardan sevgimizi ve şefkatimizi esirgememeliyiz" dedi.

Çukurova Rotaract Kulübü Dönem Başkanı Burcu Elekarışmaz ise Rotaract Kulübü'nün bu yılki dönem projesi olarak Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nun bünyesindeki zihinsel engelli sınıfını tefriş etmek olduğunu ifade ederek, "Sınıf yeniden yapılarak çocukların eğitim almasını sağladık" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat, öğrenciler ile tek tek ilgilendi. Büyükfırat, çocuklarla uzun süre sohbet etti.

ZİHİNSEL ENGELLİ ÖĞRENCİLERE ÖZEL SINIF
ZİHİNSEL ENGELLİ ÖĞRENCİLERE ÖZEL SINIF
ZİHİNSEL ENGELLİ ÖĞRENCİLERE ÖZEL SINIF
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 09:46:04
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 14:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?