4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Engelli vagonu Adana'ya geldi

Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü tarafından (TCDD), tatile gönderilen 100 engelli çalışanı taşıyan "Engelli Vagonu" Adana'ya geldi.
TCDD ve Kamuda Çalışan Engelliler Derneği iş birliğiyle gerçekleşen organizasyon çerçevesinde Ankara Garı'ndan yola çıkan "Engelli Vagonu"nu Adana'da, Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanı Halis Kassap, Kamuda Çalışan Engelliler Derneği Adana Şube Başkanı Aziz Sökmen, İl Dernekler Müdür Recep Kurtoğlu ve diğer yetkililer tarafından çiçeklerle karşıladı.


Etkinliğe katılanlardan Kamuda Çalışan Engelliler Derneği Genel Başkanı Yıldıray Çınar, yaptığı konuşmada, günün anlamını ve engellilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirmek adına TCDD'nin "Engelli Vagonu" ile Adana'ya uğradıklarını belirterek, "Bu vagonun tüm engelleri ortadan kaldıracak şekilde bir ulaşım aracı olduğunu herkese göstermeye geldik. Aynı zamanda 100 engelli bir hafta boyunca TCDD'nin İskenderun-Arsuz tesislerinde kamp yapacak. Bu kampta engelli arkadaşlarım ile beyin fırtınası yaparak,
engellilerin sıkıntılarını yeniden masaya yatıracağız, gelecekle ilgili neler yapılması gerektiğini tartışacağız" dedi.


Bu arada, "Engelli Vagonu"nun elektronik aksamında yaşanan sorun nedeniyle engellilerin vagondan inmesi için tasarlanan asansör çalışmadı. Bazı engellilerin arkadaşlarının yardımlarıyla, onların kucağında vagondan indirilebildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2009 Pazar 17:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?