6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADANA

Engelliler Adana'da yürüdü

Adana Vali Yardımcısı Caner Yıldız, engelli vatandaşlar için 150 dönüm üzerinde "Engelliler Köyü" kurarak bir ilki gerçekleştireceklerini, ayrıca Alo 179 hattının da bu vatandaşlara tahsis ederek sorunlarının çözümüne katkıda bulunacaklarını söyledi.

Adana’da örgütlü engelli vatandaşlar sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Tekerlekli Sandalye Basketbol Turnuvası öncesi yaklaşık 1 kilometre yürüyen engellilere Vali Yardımcısı Caner Aslan da katıldı. Türkiye Sakatlar Derneği, Altı Nokta Körler Derneği gibi bazı dernek üyelerinin katıldığı ve Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın marşları eşliğinde yapılan yürüyüş öncesinde açıklama yapan İl Sasyal Hizmetler Müdürü Gülizar Güral 2Amacımız, engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek. Spor karşılaşması ile de, yetenekleri geliştirildiğinde neleri başarabileceklerini göstermek" dedi.

Vali Yardımcısı Caner Yıldız ise engelli vatandaşlara müjde verdi. Yıldız, İsmailiye köyü’nde 150 dönüm üzerinde bir "Engelliler Köyü" inşa edileceğini belirterek, "Türkiye’de ilk olacak bu proje kapsamında engelli vatandaşlara bu köyde iş alanları üretilecek. Engelliler ile kimsesiz vatandaşlar burada gece-gündüz barınma imkanları sağlanacak" dedi. Yıldız, ayrıca mevcut Alo 179 Tüketici Şikayetleri Hattı ile irtibatlandırmak üzere engellilere hizmet verecek Acil Yardım Ünitesi kurulacağını açıklayarak "Bu hat ile engellilerin yanısıra tüm sosyal hizmet kapsamındaki vatandaşlara kolaylıklar getirmeyi düşünüyoruz. Örneğin pasaport almakta zorlanan, bankadan parasını alamayanlar bu hattı arayarak yardım isteyebilecek" diye konuştu. Yıldız "Valilik olarak engellilerin önündeki tüm engelleri ortadan kaldırmak istiyoruz" dedi.

BAHİR YILDIRIM-ADANA (İHA)
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2003 Pazar 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?