4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Engelliler çalışarak rehabilite olacak

Adana’nın merkez Çukurova İlçesinde bulunan Yedi Pınar Engelliler Parkında engellilerin üretim yaparak rehabilete edilmesine dönük proje teklifi Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan tarafından kabul edildi.

Başkanı Yıldıray Arıkan’ı makamında ziyaret eden Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü yetkilileri, Adana Rotary Kulübünün yaptırdığı Yedi Pınar Engelliler Parkında rehabilite edilen engellilere yönelik proje sundular.

Proje, engellilerin üretime yönlendirilerek yüksek düzeyde rehabilite edilmesini amaçlıyor.

Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü yetkilileri ile YediPınar Engelliler Parkı Müdürü Muzaffer Aydın ve Köprü Yardımlaşma Gurup Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek engelliler üretim projesinin Çukurova ilçesini pilot bölge olarak gördüklerini anlattılar ve burada elde edecekleri tecrübe ve başarı ile ülke sathına yayılacaklarını ifade ettiler.

SHGM yetkilileri, proje kapsamında engellilerin, galoş, mum, sabun ve çeşitli hediyelik eşya imal edeceklerini, üretilen ürünlerin pazarlanarak sağlanacak gelirin yine engellilerin rehabilitesinde harcanacağını belirttiler.
Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, projeyi son derece olumlu bulduğunu ve her türlü desteği sağlayacağını belirterek ”Lafla değil icraatlarımızla engellilerin yanında olmaya devam edeceğiz “dedi.

Projenin gerçekleşmesinde belediye olarak eğitim alanı açacaklarını ve diğer yardımlar için de hazır olduklarını belirten Başkan Arıkan, engellilerini rehabilite edilmesinde üretimin büyük rolü olacağını ifade etti.

Bu arada, ziyaretciler arasında yer alan Köprü Yardımlaşma Gurup Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım, gösterdiği hassasiyetten dolayı Başkan Arıkan’a tüm engelliler adına teşekkür etti. Yıldırım, Başkan Arıkan’ın samimi yaklaşımı bizleri çok duygulandırdı. Bizleri heyecanlandırdı ve cesaretlendirdi. Bu proje Türkiye de ilk olacak ve diğer bölgeler için de örnek teşkil edecek” diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 16:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?