2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Engellilere belediyeden eğitim desteği

Adana'da, engellilerin eğitimi için Sakatlar Derneği bünyesinde yaptırılan 2 dersliğin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Seyhan Belediyesi tarafından, Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi'nin teras katında yaptırılan dersliklerin açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, törende yaptığı konuşmada, bir memleketin medeniyet seviyesinin kaldırım seviyesiyle orantılı olduğunu belirterek, "Biz buradaki kardeşlerimizi engelli olarak görmüyoruz. Yeter ki beyni engelli olmasın" dedi.

Seyhan Belediyesi olarak temel belediyecilik hizmetlerinden bahsetmediklerini, bugüne kadar hep "İnsan merkezli sosyal belediyecilik" dediklerini ifade eden Öztürk, "Bugün meslek edindirme merkezleri Türkiye'de bir çığır açtı. Bunlardan biri de Seyhan Belediyesi'nin açtığı SEYMER'lerdir. SEYMER'lerden bugüne kadar 46 bin 305 mezun vermenin sevincini yaşıyoruz. Bugün engelliler için açılan SEYMER'lerin sayısını 2'ye çıkarıyoruz. Bu yeterli mi? Değil. Bundan sonra da sizin talepleriniz doğrultusunda bu tür çalışmaları yapacağız" diye konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şube Başkanı Halis Kassap da, göreve geldikleri günden bu yana hep "eğitim" dediklerini vurgulayarak, "Dernek olarak bugüne kadar bin 154 engelliye eğitim verdik. Eğitimin daha ciddi olması için sınıflara ihtiyacımız vardı. Bu konuda Seyhan Belediye Başkanımız Azim Öztürk'ten yardım istedik. Allah razı olsun o da bizi kırmadı ve 2 dersliği engellilerin eğitimi için hizmete sundu" dedi.
Konuşmaların ardından dersliklerin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra 50 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 13:51:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?