4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Engellilere ithal eğitmen

Osmangazi İlköğretim Okulu tarafından "Yaşam Boyu Eğitim" programı kapsamında hazırlanan ve engellilerin daha iyi eğitilmesini amaçlayan proje çerçevesinde İtalya ve İskoçya'dan öğretmenler Adana'ya geldi.

Temel amacı "Okul Eğitimi" alanında Avrupa ülkeleriyle işbirliği yapmak suretiyle eğitimde kaliteyi artırmak ve kültürel diyaloğu sağlayarak dil öğrenimini teşvik etmek olan, okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim alanlarını kapsayan "Yaşam Boyu Eğitim" programı kapsamında Osmangazi İlköğretim Okulu öğretmenleri İpek Aslantürk ve Ayşe Güllü'nün hazırladıkları proje çalışmaları dahilinde İtalya ve İskoçya'dan öğretmenler Adana'ya gelerek okullarda inceleme yaptı.

Amacı algılama güçlüğü çeken engelli çocukların okullarda almış oldukları kaynaştırma eğitiminin ülkeler arası karşılaştırılarak incelenmesi olan proje kapsamında daha önce İtalya ve İskoçya'daki okullarda incelemelerde bulunan 6 kişilik Osmangazi İlköğretim Okulu heyeti, İtalya'dan Maria Cauli, Roberta Bellano, Roberto Montanaro, Maria Antonettiae Di, Mavrizio DiCintio, Michela Vaiza; İskoçya'dan Catrıona Gıbbons, Anne Marıe McKenzıe, George Andrew, Vanessa Geıb ve Margaret Reılly'den oluşan heyeti projenin son toplantısını yapmak üzere Adana'da ağırlıyor.

Ziyaret programı çerçevesinde Adana'nın tarihi ve turistik yerlerini gezen konuk heyet, Merkez Cami'ye hayran kaldıklarını ifade etti. Proje kapsamında Adana'da engellilere eğitim veren okulları da ziyaret eden heyet, okullarda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat'ı ziyaret eden konuklar, Adana Sanat ve Kültür Merkezi'nde proje ile ilgili bir toplantı yaptı.
Büyükfırat, toplantıda yaptığı konuşmada, özürlü çocukların eğitimini çok fazla önemsediklerini, okula gidemeyecek kadar engeli olan okuma çağındaki çocuklara bire bir eğitim verdiklerini belirterek, "Çocuklara verilen bu eğitim onların evinde verilmekte. Bu öğrencilerimiz için çocukların evlerine öğretmen görevlendiriyoruz" dedi.

Engelli öğrencilerle ilgili birçok projeleri olduğuna dikkat çeken Büyükfırat, "Asıl engel insanın yüreğindedir. Bir insanın yüreğinde engel yoksa, ben başka engel tanımıyorum" diye konuştu.

İtalyanlar adına Maria Cauli ve İskoçlar adına Margaret Reilly ise yaptıkları konuşmalarda, ülkelerinde engellilerle ilgili yapılan çalışmalardan bahsederek, Adanalı ev sahiplerinin çok sıcak insanlar olduklarını ve kendilerini en iyi şekilde ağırladıklarını ifade ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 14:37:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?