29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Engellilerin akülü araç keyfi

Adana'da hayırsever bir vatandaşın hediye ettiği akülü özürlü aracıyla şehir turuna çıkan engelli vatandaşlar, bulvar üzerinde keyifle yol alırken görenleri imrendirecek bir tablo ortaya koydu. 

Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde yan yana 3 akülü araçla yolculuk yapan biri bayan 3 engelli vatandaş, yıllar sonra kazandıkları özgürlüğün tadını çıkarırken, kimseye muhtaç olmadan istedikleri şekilde dolaşıp, alışveriş bile yapıyor olmanın mutluluğunu yaşadı. 

Engelli Filiz Kısa, Beşir Tokmakçı isimli hayırseverin hediye ettiği yaklaşık 4 bin YTL'lik akülü araç sayesinde evlerinden çıkıp özgürce dolaşma imkanına kavuştuklarını belirterek, "Daha önce tekerlekli sandalyedeydik, hiçbir yere özellikle uzak yerlere gidemiyorduk. 

Özellikle bu akülü arabayı aldıktan sonra arkadaşlar toplandık, grup kurduk, gezip tozuyoruz. Şehrin her tarafına gidebiliyor, herhangi bir mağazaya gidip, alışveriş yapabiliyoruz" dedi. 

Geçirdiği bir trafik kazası sonucu sakat olan Ahmet Yeterşan da, omurilik felçli, parafolik hasta olduğuna dikkat çekerken, engellilerin karşılaştığı sıkıntılara yetkililerin çözüm getirmesini istedi. Yeterşan, "Şu an gittiğimiz bulvarda, kavşaklardaki engelleri açmamışlar, giriyoruz, çıkış yok. Bu araç olmadan tekerlekli sandalyede, evde mahkumduk"diye konuştu. 

Engelli Emrah Şahin de, toplumda özürlülere destek konusunda insanların daha duyarlı ve anlayışlı olmasını istedi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 12:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?