4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Engellilerin birincilik mücadelesi başladı

Tekerlekli Sandalye Basketbol Grup Play-Off Müsabakaları Adana'da başladı. 10 takımın yer aldığı maçlar sonrasında ilk ikiye giren takım Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'ne yükselecek.

Yüreğir Serinevler Spor salonundaki açılış törenine Adana Valisi İlhan Atış, Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, Adana Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Yaşar Yurdabak, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek ile İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat ve çok sayıda seyirici katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya, federasyon olarak önceliklerinin çeşitli nedenlerle sosyal hayata dahil olmamış engellilere bir açılım sağlamak olduğunu belirterek, "Daha çok engellinin spor yapmasını sağlamak ve mutlu bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak istiyoruz. Devlet engelli sporlarına destek vermesi gerekir. Engelli sporları aparata (alete) dayalı yapıldığı için çok pahalı oluyor. Burada bize gösterilen ilgiden ve verilen destekten çok memnunuz. Hedefimiz bütün engellilere spor yaptırmak." dedi.

Dans gösterisinin ardından açılış maçında Kırklareli Engelliler ve Osmaniye Engelliler takımları karşı karşıya geldi.Play-Off müsabakalarına katılan takımlar şunlar:

Bursa Osmangazi, Belediyesi Engelliler Spor Kulübü, Kırklareli Engelliler Spor Kulübü, İzmir Bornova Barış Gücü Spor Kulübü, Konya Sakatlar İdman Yurdu Spor Kulübü, Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Trabzon Bedensel Engelliler Sancak Spor Kulübü, Osmaniye 80.Yıl Engelliler Spor Kulübü, Hatay Dört Yol Engelliler Spor Kulübü, Muş Bedensel Engelliler Spor Kulübü, Batman Bedensel Engelliler Spor Kulübü.

Yüreğir ve Çukurova Üniversitesi Lütfullah Aksungur spor salonlarında oynanacak maçlar sonucunda ilk iki sırayı alan takımlar Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'ne yükselecekler. Turnuva 31 Mayıs Pazar günü Yüreğir Spor salonunda saat 11.00 de oynanacak final maçı ile sona erecek..

İlk gün yapılan müsabakalarda alınan sonuçlar şöyle:

A GRUBU
Kırklareli Engelliler Spor Kulübü: 58 - Osmaniye 80.Yıl Engelliler Spor Kulübü: 54
İzmir Bornova Barış Gücü Spor Kulübü: 56 - Batman Bedensel Engelliler Spor Kulübü: 37
Osmaniye 80.Yıl Engelliler Spor Kulübü: 56 - Trabzon Bedensel Engelliler Sancak Spor Kulübü: 53

B GRUBU
Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü: 58 - Bursa Osmangazi Belediyesi Engelliler Spor Kulübü: 48
Dört Yol Engelliler Spor Kulübü: 30 - Muş Bedensel Engelliler Spor Kulübü: 55
Bursa Osmangazi Belediyesi Engelliler Spor Kulübü: 64 - Konya Sakatlar İdman Yurdu Spor Kulübü: 61

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 14:33:34
Güncelleme :28 Mayıs 2009 Perşembe 14:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?