4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Engellilerin tekerlekli sandalye sevinci

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği'nin organizasyonunda bir firma tarafından 66 engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Yedipınar Engelliler Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Adana Valisi İlhan Atış, engelliler için hiçbir şey yapmadığı için asıl engellinin kendisi olduğunu ifade etti.

Atış, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı'nın engelli olmasına rağmen her türlü faaliyette bulunduğuna dikkat çekerek, "Bendeniz ise engelliler için çok az şey yaptım. Bu nedenle asıl engelli benim. Biz engelliler Türkiye Cumhuriyeti'nden haklarımızı isteyeceğiz. Devlette bunu yapacak" dedi.
Atış, asıl engelin sevgisizlik olduğunu vurgulayarak, "İnsanların yüreğindeki sevgisizlik engelini kaldırmasa gerekiyor" diye konuştu.

Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel ise Türkiye`de 9 milyon engellinin yaşadığını belirterek, "Kimsenin yarın ne olacağı belli değil. Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. İlacını alamayan, maliyeti çok düşük olduğu halde ameliyat olamayıp hayatı boyunca sakat kalan, engelli çocuğunu okutamayan, hasta çocuklarına bakamayan, tekerlekli sandalyesi olmadığı için hayatını taş yapılarda cam önünde geçiren yüz binlerce engelli var. Bütün bu sıkıntıları ortadan kaldırmak ve ihtiyaç sahibi engellilerin yüzlerindeki gülümsemeyi görebilmek için 10 yıldır yollardayım. Gündüz 09:00 gece 04:00 arası sürekli çalışıyorum. İki çocuğum var engelliyim ama azimle çalışıyorum" dedi.

Demirel, Türkiye`nin 81 ili ve ilçelerinde bedensel engellilere tekerlekli sandalye dağıttıklarını belirterek şöyle devam etti: "Dün Kilis'te bugün Adana'dayız. Yollarda olmaya devam edeceğiz. Engellilere lütufta bulunmayın. Engelliler de engeli bahane ederek çalışmaktan kaçınmasın. Engelli azimli olsun çalışma hayatına katılsın."

Konuşmaların ardından Vali Atış ve dernek başkanı Demirel 66 engelliye tekerlekli sandalye dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 17:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?