4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Enstitü mezunları Adana'da buluştu

Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümü'nün 1964 mezunları, 45. buluşmasını Adana'da gerçekleştirdi.

Enstitünün mezunları arasında bulunan eski ANAP Milletvekili İbrahim Öztürk ve eşi Aynur Öztürk tarafından, İnci Oteli'nde düzenlenen geceye Türkiye'nin dört bir yanından katılım oldu. Davetliler, gecede canlı müzik eşliğinde uzun süre dans ederek eğlendi.

İbrahim Öztürk, mezuniyetlerini her yıl bir ilde kutladıklarını belirterek, "Buluşmamızın 45. yılı Adana'ya denk geldi. Bu geceyi düzenleme görevi de ben ve eşime düştü" dedi. Mezunların bir çoğunun emekli olduğunu ifade eden Öztürk, "Hala Türkiye'nin dört bir yanında profesörlük ve öğretmenlik görevini sürdürenler var. Mezunlar arasında eski Devlet Bakanı İsmet Özarslan da bulunuyor. Arkadaşlarımız arasında Adana'yı yeni görenler var. Yıllar önce gelip de yakın zamanda gelmeyenler var. İki gün önce kentimize gelen dostlarımıza yeni ve eski yerleşim bölgeleri ile tarihi yerleri gezdirdik. Adana hakkında görüşleri oldukça güzel. Özellikle yeni Adana konusunda. Yeni Adana bir batı Avrupa kenti gibi olmuş. Buna katkısı olan mahalli idareye de teşekkür ediyorum" dedi.

Öztürk, 92 mezundan 17'sinin bugün hayatta olmadığını belirterek, geride kalanlarla her yıl bu buluşmayı gerçekleştirdiklerini kaydetti.Geceye, İzmir, Bursa, Eskişehir, İstanbul, Şanlıurfa, Mersin, Antalya, Bodrum'dan gelenlerin olduğunu vurgulayan Öztürk, bunu eğitimdeki yatılı okulun faydaları olarak nitelendirdi.

Çukurova Üniversitesi'nde İngilizce Okutmanı olarak görev yapan Mehmet Özturan da, "Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü'nde o yıllarda devlet, yedirip içirip yatırıyordu ve okutuyordu. Onun için de iyi bir dayanışma oluşuyordu" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 09:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?