30
Nisan
2024
Salı
ADANA

'Erbakan'ın dedesi oduncuydu' iddiası

Araştırmacı Yazar Mustafa Onar, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın dedelerinin "nazır" olduğu yönündeki açıklamaların gerçek olmadığını savunarak, "Erbakan'ın dedeleri nazır değil, oduncuydu. Oduncudan hiç nazır olur mu?" dedi.

Onar, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında Necmettin Erbakan'ın dedelerinin "nazır" olduğu yönünde ortaya atılan açıklamaların "saçma" olduğunu ifade etti. Erbakan'ın sülalesinin Kozanoğulları'ndan olduğu iddialarına da karşı çıkan Onar, "Kozanoğlulları'ndan ne maliye nazırı oldu, ne de sürgüne gönderildiler. Bu iddiaların hepsi asılsız, saçmadır. Bir kere Erbakan'ın dedeleri Saimbeyli yöresindendir. Kozanoğulları soy kütüğünde Erbakanlar'ın hiçbirinin adı bile geçmez" diye konuştu.

Erbakan'ın bilinen ilk dedesinin isminin "Nazir" olduğunu ve Maliye Bakanı anlamına gelen "nazır" ile karıştırıldığını ileri süren Onar, şunları söyledi:
"Nazir'in Hüseyin adında oğlu vardı. Daha çok Nazir olarak bilinirdi. Babasının ölümü üzerine Saimbeyli'ye yerleşti. Hüseyin eşekleriyle devlet dairlerine, devlet memurlarına odun taşıdığından, Nazir Hüseyin adına "Oduncu Hüseyin" adı da ekleniyor. Dolayısıyla Erbakan'ın dedesi nazır değil, oduncuydu. Oduncudan hiç nazır olur mu? Bazı araştırmacılar Nazir ile nazırı karıştırdığı için hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan Erbakan'ın dedesini maliye nazırı diye ortaya atmıştır."

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 12:56:50
Güncelleme :27 Eylül 2007 Perşembe 13:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?