4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Erbek'ten Hukuk Enstitüsü'ne ziyaret

Adana Barosu Başkanı Av. Aziz Erbek, Adana Türk Hukuk Enstitüsü'nün yeni yönetim kurulunu hizmet binasında ziyaret ederek, başarılar diledi.

Adana Barosu Muhasibi Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu üyesi Av. Osman Olcay ile birlikte eski adliye karşısındaki binasında hizmet verecek olan Türk Hukuk Enstitüsü'nü ziyaret eden Erbek, "Hukuk Enstitüsünün çalışmaları bizleri mutlu ediyor. Hepimizin ortak amacı, ülkemize, milletimize katkıda bulunmaktır. Baro olarak, diğer meslek örgütlerimizle ortak akılda buluşup, doğru aktiviteler yapılması için elimizden geleni yapacağız. Sizin gücünüz, bizim gücümüz olacaktır. Türkiye'de her şey para gibi algılanıyor. Oysa, para her zaman kazanılır, önemli olan meslek etiğini, mesleğin saygınlığını öne çıkarmaktır. Bu konuda enstitünün de gayretli olacağına inanıyorum" dedi.

Erbek, konuşması sırasında Baro Sosyal Tesisleri, CMK nöbet sistemini konularında da bilgi verdi.Önümüzdeki günlerde Adli Yardım Bürosu'nun da eski adliye karşısındaki binada hizmet vereceğini belirten Erbek, adli yardımla görevlendirilen avukata, görevlendirmeye konu iş için asgari ücret tarifesinde gösterilen maktu ücretin üç katına kadarı baro yönetim kurulu kararı ile peşin ödeme yapıldığını kaydetti.

Adana Türk Hukuk Enstitüsü Başkanı Av. Diren Özgül de, "Baromuzdaki yapılanmaya benzer komisyonlar kurduk. Sizlerle birlikte hareket ederek, genç meslektaşlarımıza burada en iyi şekilde hizmet vereceğiz. Deneyimli, avukatlarımız, hakimlerimizle buluşturup, onların bilgi ve ufuklarını açmaya yardımcı olacağız" diye konuştu.

Türk Hukuk Enstitüsü Genel Sekreteri Kürşat Akdoğan ise baronun, 'zorunlu avukatlık' konusunda, girişimlerde bulunmasını istedi. Av. Erbek de, bu konuda ciddi çalışma içerisinde olduğunu söyledi.

IHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 12:14:38
Güncelleme :6 Şubat 2009 Cuma 13:09:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?