2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ercan Kont'un 44. sanat yılı

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü'nden emekli olan ve çeşitli etkinliklerde sunuculuk yaparak sanat yaşamını sürdüren, şair - sanatçı Ercan Kont, 44. sanat yılını, hazırladığı etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor.

44 yıl önce Belediye Şehir Tiyatrosu'nda başladığı sanat yaşamını ölene kadar sürdürmeye kararlı olduğunu belirten Ercan Kont, "Hayatta 66, sanatta 44. yıl" anısına bastırdığı ve ücretsiz dağıttığı davetiyesinde ilginç yazılara yer verdi.

Atatürk Caddesi Atatürk Parkı civarındaki Kaktüs Tiyatro Salonu'nda 26 Kasım 2008 Çarşamba günü saat 20.00'da başlayacak ve 21.00'da sona erecek şiir etkinliği için bastırdığı davetiyenin ön yüzüne Atatürk'ün "Sanatçı, alnında ışığı ilk hisseden insandır" sözlerine yer veren Kont, iç sayfada da Koltuk No'nun karşılığına; E.G.O (Erken Gelen Oturur), ikram bölümüne de (Adana Zaman Gazozu) yazarak ilginç bir espriye yer vermiş.

44. sanat yılı anısına düzenlediği şiir dinletisine, sanata ve sanatçıya önem veren herkesi davet eden Kont, bugün de Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (Adana ESOB) gelerek, Birlik Başkanı Kazım Barışık ve esnaf odası başkanlarına ücretsiz davetiye verdi.

Birlik Başkanı Barışık, Ercan Kont'un yıllardır Adana'ya hizmet veren gönüllü bir sanatçı olduğuna işaret ederek, "Ercan Kont gibi Adana ve Atatürk sevdalısı sanatçı az bulunur. Kendisini 44. sanat yılında kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Biz de fırsat buldukça, imkanlarımız ölçüsünde sanata ve sanatçıya desteğe devam edeceğiz" dedi.

Ercan Kont da, Başkan Barışık'a duyarlı yaklaşımından dolayı teşekkür ederken, Türkiye'de sanata ve sanatçıya yeterince ilgi ve destek verilmediğinden dert yandı. Kont, birçok sanatçının, yaşlılık döneminde maddi sıkıntı çektiğini ve bakıma muhtaç duruma düştüğünü belirterek, "Ben de bu yaşıma kadar sayısız tiyatro oyununda ve sinema filminde rol aldım. Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'ndan emekli oldum. 2 kızımı okutmak için elimden geleni yaptım. Şimdi eşimle birlikte emekli maaşımla kiralık bir evde yaşıyorum. Sanatsal etkinliklerden elde ettiğim alın teri kazançlarla da ihtiyaçlarımı gideriyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 17:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?