2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Erdoğan Aslıyüce'den imza günü

Ceyhan ilçesinde, günümüzün Evliya Çelebi'si olarak bilinen yazar Erdoğan Aslıyüce, kaleme aldığı iki kitabını Ceyhan'da tanıtarak imza gününe katıldı.

Ceyhan Belediyesi tarafından kültür hizmetleri kapsamında yazar Erdoğan Aslıyüce tarafından kaleme alınan "Ceyhan Tarihi" ve "Çukurova'nın Yıldızı Ceyhan" adlı kitaplar tanıtıldı.

Ceyhan Belediyesi Sergi Salonu'nda Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından açılışı yapılan programda yazar Erdoğan Aslıyüce, bir de imza günü düzenledi.
Belediye Başkanı Sözlü açılış konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'tarih yazmak tarih yapmak kadar önemlidir' sözünü hatırlatarak tarihin geçmişten geleceğe ışık tuttuğunu ve milletlerin birlik ve beraberliğini pekiştirdiğini ifade etti.
Ceyhan'ın zengin bir tarihi geçmişinin olmasına rağmen bunları gelecek kuşaklara taşıyacak yeterli kaynağının bulunmadığını ifade eden Sözlü, "Uzun yıllardır sürdürdüğü çalışmaları tamamlayıp, belediyemizin kültür yayınları adı altında Ceyhanlılara bu iki güzide eseri kazandıran değerli araştırmacı-yazar Erdoğan Aslıyüce'ye şükranlarımı sunarım" dedi.

Başkan Sözlü, bu kitapların Ceyhan Kütüphanesi'nde bulunabileceği gibi tüm eğitim kurumlarına da gönderileceği müjdesini verdi.

Erdoğan Aslıyüce ise konuşmasında şunları söyledi:

"4 yıl gibi uzun soluklu bir çalışma ve araştırmanın ardından hazırladığım bu iki eserin Ceyhan tarihine ışık tutacağını ve tarihi mirası gelecek kuşaklara taşıyacağını ümit ediyorum. Çok meşakkatli bir çalışmaydı ancak sonuç çok güzel oldu. Tüm yorgunluğumuzu unuttuk. Bu eserlerin hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü'ye teşekkürlerimi sunarım."

Konuşmaların ardından Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Erdoğan Aslıyüce'ye plaket takdim etti. Yaklaşık bin kitabın dağıtıldığı imza gününde Aslıyüce, kitaplarını imzaladı.

İmza gününe, Ceyhan İlçe Müftüsü Halil Şekerci, Ceyhan Belediyesi Meclis Üyeleri, Ceyhan Belediye Başkan Yardımcıları Alemdar Öztürk, Mükremin Duygun, Ceyhan Kültür- Sanat Derneği Başkanı İldeniz Özal, daire amirleri ve öğretmenler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 10:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?