1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Erdoğan MHP'ye yüklendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin bugüne kadar başına gelen en büyük talihsizlik olduğunu ifade ederek, Kılıçdaroğlu'nun çetelerin bir projesi olduğunu öne sürdü.

MHP'ye de yüklenen Erdoğan, "MHP Genel Başkanı AK Parti karşısında 'kartondan kaplan' oluyor. Ama CHP, BDP karşısında kuzuya dönüyor" dedi.
Partisinin Adana İl Başkanlığı'nca Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, dünyanın en büyük ekonomi dergilerinden biri olarak kabul edilen; 'The Economist' adlı dergide yer alan ve 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerle ilgili olarak, söz konusu derginin yaptığı; 'CHP'ye oy verin' çağrısına da sert tepki gösterdi.

Erdoğan, "Sana ne ya! Senin Türkiye'nin içiyle ne alakan var? Haber vereceksen haber yap. Ama senin Türkiye'nin içiyle alakalı bu tür yorum yapma hakkın yok.Uluslararası bir yayın kuruluşunun bu derece pervasızca taraf tutması, propaganda yapması talihsizlik, saygısızlıktır, ama aynı zamanda çok da manidardır" dedi.

"KILIÇDAROĞLU İSRAİL'E GÖNDERDİĞİ SELAMIN KARŞILIĞINI ALMIŞ"

"Biz CHP'nin yeni genel başkanını ulusalcıların çetelerin bir projesi olarak biliyorduk. Meğer Sayın Kılıçdaroğlu, aynı zamanda uluslararası çetelerin de projesiymiş" ifadesini kullanan Erdoğan, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "İsrail'e, Tel Aviv'e her fırsatta selam gönderen CHP Genel Başkanı, şimdi o selamlarının karşılığını alıyor. Ne diyor? 'Biz olsaydık Mavi Marmara'yı göndermezdik. Biz olsaydık İsrail ile ilişkilerin bozulmasına izin vermezdik' diyor. Belli ki CHP Genel Başkanı birilerinin gözüne girmeyi başarmış. The Economist'in altında da bu yatıyor. Gazze'deki, Kudüs'teki, Namallah'taki fosfor bombaları ile öldürülmüş o masum bebeklerin hatırına o geminin adını ağzına alma. O Mavi Marmara Gazze'deki bebeklere mama götürüyordu, oyuncak götürüyordu. Kalbinde şefkat olan, merhamet olan bir insan kalkıp da Mavi Marmara'yı eleştirmez. Cesareti varsa, onuru varsa İsrail'e yaltaklanmak yerine kalkar Akdeniz'deki korsanlığı eleştirir. Mavi Marmara'nın taşıdığı anlam büyük, arkasında Türk Bayrağı var."


"KILIÇDAROĞLU, CHP'NİN BUGÜNE KADAR BAŞINA EN BÜYÜK TALİHSİZLİK"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin bugüne kadar başına gelen en büyük talihsizlik olduğu yorumunu yapan Erdoğan, "CHP'nin yeni genel başkanı sanaldır, yurtiçindeki, yurtdışındaki çetelerin aleni projesidir. Bir gazeteciye Yunanistan ile ilgili ne diyor? 'Dayan Yorgo biz geliyoruz. ' Bunu diyen kim, Kılıçdaroğlu. Yunanistan'ın en büyük gazetesi de CHP genel başkanı ile dalgasını geçiyor. 'Dayan Yorgo Kılıçdaroğlu geliyor' diyor. Adanalılar böylelerine ne der biliyor musunuz? Adanalılar, kendi dillerinde bunu ne derler biliyor musunuz? Ben unuttum, siz hatırlatın. 'Gece mitilde yatar, gündüz çalım satar' derler değil mi? CHP Genel Başkanı bu. CHP'nin yandaş yazarları bir yıldır genel başkanı yere göğe sığdıramıyordu. Onlar da çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorlar, ama itiraf edemiyorlar. Bu yandaş yazarlar CHP Genel Başkanı'nın arkasını toplamaktan yoruldular. Hangi yalanı, istismarı düzelteceksin. Ayaküstü 10 yalanı arka arkaya sıralıyor" dedi.

"MHP GENEL BAŞKANI AK PARTİ'YE KARŞI 'KARTONDAN KAPLANI' OYNUYOR"

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin Bursa'da düzenlemiş olduğu mitingde AK Parti'ye oy verenlere yönelik olarak; 'beyinsiz' yakıştırmasında bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Kemal Kılıçdaroğlu Bursa'da ne dedi biliyor musunuz, 'CHP'ye oy vermeyenler beyinsiz' diyor. Bunların enteresan akıl hocaları var. Ne diyor; 'AK Parti'ye oy vermem, çünkü benim bir beynim var'. Türkiye genelinde 16 milyon kişi AK Parti'ye oy verdi. Bu CHP Genel Başkanı, 16 milyon vatandaşıma bu ifadeyi kullanıyor. Bunların demokrasi anlayışı işte bu. Ama biz aynı şeyi söylemiyoruz. Biz tam aksine 'CHP'ye gönül vermiş kardeşlerim' diyoruz. Niye, çünkü demokratik tercihleri. Oraya da verir, oraya da, saygı duyarız. İkna edebiliyorsan edersin, edemiyorsan saygı duy. Bunlar kendilerinden olmayanlara 'göbeğini kaşıyan adam' derler. 'Bidon kafalı' derler. 'Aptal' derler. Şimdi asıl merak ettiğim şey şu; bu MHP Genel Başkanı tüm bu gelişmelerle ilgili olarak neden susuyor? Milliyetçi ya, acaba The
Economist'in makalesine ne diyor? Milliyetçi ya acaba Hopa'daki CHP kışkırtmasına ne diyor? Kılıçdaroğlu'nun Hakkari'deki, Türk bayrağının olmadığı mitingine ne diyor? Oradaki özerklik vaatlerine, KCK'ya sahip çıkmasına ne diyor? Dikkat edin günlerdir ne CHP'ye, ne BDP'ye tek kelime söylemiyor. MHP Genel Başkanı AK Parti karşısında 'kartondan kaplan' oluyor. Ama CHP, BDP karşısında kuzuya dönüyor. Biz bunların ittifaklarına aldanmayacağız" diye konuştu.

"MHP ÇIKIP DA; 'BİZ MİLLİYETÇİYİZ' DİYOR. NE MİLLİYETÇİSİ?"

İktidara geldiklerinde Türkiye'nin, dünyanın en büyük 26. ekonomisine sahipken bugün 17. büyük ekonomisi haline geldiğini anlatan Erdoğan, 2023 yılındaysa 10. sıraya yükseleceklerini savundu. "İktidarı, MHP'den devraldığımızda milli gelir 230 milyar dolardı. Şimdi 740 milyar dolar" açıklamasında bulunan Erdoğan, şöyle konuştu; "Milli gelirin yüzde 61'i borçtu, şimdi yüzde 27'si borç. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü. 100 liraya 63 lira faiz ödüyorduk ve 9 ay vade veriyorlardı. Şimdi yüzde 7 ile borç veriyorlar. Aradaki fark çiftçinin, işçinin, memurumun cebinde kalıyor. Enflasyon yüzde 30'du Sayın Bahçeli, şimdi yüzde 7. Aradaki fark kimin cebinde kalıyor? Ayşe bacının, Fatma kardeşimin cebinde, mutfağında kalıyor. IMF'yi bize devrettiklerinde 30 milyar dolar borç almışlardı, bize 23 milyar dolar borçla devrettiler. Ödedik ödedik şimdi 5 milyar dolar borç var. MHP çıkıp; 'Biz milliyetçiyiz' diyor. Ne milliyetçisi? Milliyetçilik milleti sevmektir, vatanı sevmektir. Kasada 27.5 milyar dolar rezervi vardı. Nereye çıktık, 97 milyar dolara. 70 milyar dolar artırmışız. Yolsuzlukların olmadığı bir iktidar olursanız kasanız böyle güçlenir. 163 bin derslik yaparsın, 13 bin 600 kilometre yol yaparsın. Bütün spor tesisleri enerji bunları yoğun şekilde artırırsın."

"BİZ KURU SIKI ATMIYORUZ, BİZDE SORUMLULUK VAR ONLARDA YOK"

'Sözleşmeli' olarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların, 'kadro'ya alındığını hatırlatan Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğunda bizler ne çileler çektik bilirsiniz. Biz iktidara geldiğimizde SSK işçi emeklisi ne alıyordu 257 lira, biz 782 lira veriyoruz artış yüzde 204. Memur emeklisi 377 lira alıyordu biz 936 lira veriyoruz artış 148. SSK tarım emeklisi 216 lira alıyordu şimdi 705 lira alıyor artış yüzde 226. Bağ-Kur esnaf emeklisi 149 lira alıyordu, şimdi 634 lira alıyor artış yüzde 325. Bağ-Kur tarım emeklisi 66 lira alıyordu, şimdi 473 lira veriyoruz artış yüzde 617. Kardeşlerim bu intibakı da biz yapacağız. Hiç endişeniz olmasın emeklilerin hizmetkarı biziz. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Şu anda Türkiye genelinde 205 bin 894 sözleşmeli personel var, 4-B kadrosunda. Öğretmen, hemşire, ebe, sağlık memuru, sağlık teknisyeni, mühendis, mimar, imam hatip, infaz koruma memuru, zabıt katibi, diş tabibi ve diğer unvanlar olmak üzere sözleşmeli personel 4-B kadrosunda 4-A kadrosuna geçirmiş bulunuyoruz. Resmi Gazete'de yayımlandı, yürürlüğe girdi, hayırlı olsun, iş bitti. Biz söz verirsek yaparız, kuru sıkı atmıyoruz. Bizde sorumluluk var onlarda böyle bir şey yok."

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2011 Cumartesi 18:32:56
Güncelleme :4 Haziran 2011 Cumartesi 18:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?