5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Erdoğan'ın morali bozuldu

Adana da işçilerden Başbakan'a protesto. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana’da TEKEL işçileri tarafından protesto edildi. 30 kişilik işçi grubu, taşıdıkları pankartla kendilerini başbakanı taşıyan otobüsün önüne attı.

Polis, biber gazı ve cop kullanarak eylemcileri uzaklaştırmaya çalışırken, başbakan da otobüste el hareketiyle işçilere sitem etti.

Adana Ticaret Odası’nın düzenlediği 1. Adana Uluslararası Ekonomik İşbirliği Forumu’na katılmak üzere Adana’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şakirpaşa Hava Limanı’ndan Hilton Oteli’ne geçerken, TEKEL’de çalışan 30 kişilik işçi grubu, kendilerini, taşıdıkları pankartla başbakanı taşıyan otobüsün önüne attı. Yola yatan işçileri çevik kuvvet polisi cop ve biber gazı kullanarak dağıtmaya çalıştı. 3 kez yolu kesen işçiler, ezilme tehlikesi geçirdi. Bu arada protestoyu izleyen başbakan, işçilere el kol hareketleriyle sitem etti. Yolun diğer tarafında kalan işçiler ile polis arasında da izdiham yaşandı. İşçiler, kendilerine biber gazı sıkan polise su sıktı.

Eylemci işçilerin dağıtılmasıyla, başbakan yoluna devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 14:45:10
Güncelleme :18 Şubat 2005 Cuma 14:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?