2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'Ergenekon' gözaltılarına tepki

Adana'da bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleşen gözaltılara tepki gösterdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şubesi'nde gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP, DSP, İP, BCP, ÇYDD, Eğitim-İş, Birleşik Kamu-İş, Biz Kaç Kişiyiz Derneği, Eğit-Der, SDD, Türk Kadınları Birliği, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Derneği, Yapı Yol-Sen, Tüm Bel-Sen, Türkiye Ormancılar Derneği destek verdi.

ADD Adana Şube Başkanı Ahmet Duman, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri adına yaptığı açıklamada, Atatürkçü, tam bağımsızlık yanlısı, demokrat ve aydın, düşünce ve kişilikleri ile halkın güvenini sağlamış, cumhuriyetin kazanımlarını korumak ve kollamaktan başka niyetleri olmayan M. Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Mustafa Balbay, Sinan Aygün, Erol Mütercimler başta olmak üzere emekli subaylar, gazeteciler, düşünce adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bilim insanları ve muhtelif kesimlerden birçok kişinin haklarındaki suçlamaların kanıtı olmadan, toplumu korkutmak ve sindirmek düşüncesi doğrultusunda gözaltına alındıklarını savundu. Duman, şöyle devam etti:

"Gözaltına alınan adı geçen kişilerin kaçması veya izini kaybettirmesi asla düşünülmeyecek bir olaydır. Seçilen yol başlı başına bir yargısız infazdır. Kamuoyunda yaygınlaştırılmak istenen iddia ve imalar, bazı gerici, bölücü ve ikinci cumhuriyetçi çevrelerin eseridir. Söz konusu aydınlarımız, ülkemizde demokrasi karşıtlığının devlet yönetimi şeklinde ortaya çıktığı dönemlerde bile gerçek demokrasinin ülkemizde yerleşmesinin mücadelesini yapmış insanlardır. Bu insanları basında ve kapalı kapılar arkasında darbeci, terör örgütü kurmak gibi asılsız ithamlarla hedef gösterenlerin, aslında ulusumuzun bağımsızlığına, Misak-ı Milli sınırlarımızın ve Türk milletinin bütünlüğüne karşı olmak gibi on yıllar öncesinden sabıkaları vardır. Biz yargının bağımsızlığına inanan, cumhuriyetten ve cumhuriyet kazanımlarından yana taraf olan kuruluşlar, bu değerli insanlarımızın ve ülkemizin karşısında kaldığı tehdit ve asılsız ithamlar karşısında sessiz kalmayacağımızı, önümüzdeki günlerde demokratik tepkilerimizi
sürdürme kararlılığında olduğumuzu değerli ulusumuza bildiriyoruz. Bizleri yalnız bırakmayacaklarına inanıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 13:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gulay deniz IP: 88.227.49.xxx Tarih : 8.07.2008 13:53:07

hala daha gözaltılar ve dolup taşan cezaevleri...Af cıkmalı ve cezaevlerinin maliyeti azaltılmalı. www.afistiyorum.com